35e Ooievaarsrun start zaterdag 9 september vanaf Kerketuinenweg

Nieuws
Afbeelding
(Foto: pr)

Stadsdeeldirecteur Corinne den Heijer geeft zaterdag 9 september op de Kerketuinenweg in Den Haag het startsein voor de 35ste Ooievaarsrun. Tijdens deze toertocht door Den Haag en het Westland rijden mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking mee in de cabine van allerlei soorten vrachtwagens, brandweerwagens, ME-voertuigen en rolstoelbussen.

De tocht wordt gereden in vier runs. Starts zijn om 10.00 uur, 11.30 uur, 13.00 uur en 14.30 uur vanaf de Kerketuinenweg in Den Haag. Stadsdeeldirecteur Loosduinen, Corinne den Heijer, start de eerste run en geeft daarmee het algemene startsignaal. Draaiorgel.nl en Joke van Spronsen met haar Furry Friends (animatie-team in aaibare dierenpakken) zorgen ter plekke voor een feestelijke ontvangst zorgen.

Route

De route van de tocht, dit jaar iets aangepast vanwege diverse wegwerkzaamheden, heeft een lengte van circa 45 kilometer. Vier maal 80 vrachtwagens, bussen en hulpverleningsvoertuigen met bijna 700 passagiers rijden via Den Haag en het Westland naar de Visafslag op Scheveningen. Hier is vanaf 12.00 tot circa 21.00 uur nog een feestprogramma voor de deelnemers. De runs worden muzikaal binnengehaald door feestkapel ‘De Blaasknarren’ en steltlopers ‘Fleurig & Vrolijk’.
‘s Middags is een tweede hal als spelletjesplein ingericht. Naast diverse spelletjes en springkussens kan iedereen die dat wil zich ook laten schminken of glittertattoo ‘s laten plaatsen. Daarnaast zijn er optredens van Marcel de Zoete, Bram van de Ven, Mark Verkade, Jada Borsato en Brassband Dreamteam. CLE Dancestudio zal een dansdemonstratie geven.
‘s Avonds zijn er vervolgens optredens van Marco den Hollander, De Apenzusjes en De Dikdakkers. Tussen de optredens van deze artiesten zal de Disco met DJ Joop ‘s-middags en ‘s-avonds de stemming erin houden. De presentatie wordt gedaan door Patrick Cilon.

Feestprogramma

Omdat de organisatie is gebonden aan een maximum aantal vrachtwagens per run, kan niet iedereen meerijden. Wie geen plek heeft in de cabine van een vrachtwagen, kan wel deelnemen aan feestprogramma op de Visafslag. Zij kunnen zich die dag vanaf 12.00 uur aanmelden bij de informatiestand van de EVG op de visafslag.

Zwaaien

De deelnemers vinden het geweldig als tijdens de rit het publiek hen toezwaait. De begeleiding van Politie in samenwerking met het Motor Begeleiding Team MBT staat borg staan voor een veilige rit. 

De volledige route en het volledige programma staat op www.ooievaarsrun.nl.