Sanne Wallis de Vries nieuwe ambassadeur Prinsjescabaret

Nieuws
Sanne Wallis de Vries is bij het eerstvolgende Prinsjescabaret nog eregast.
Sanne Wallis de Vries is bij het eerstvolgende Prinsjescabaret nog eregast. (Foto: Anne van Zantwijk)

Sanne Wallis de Vries wordt vanaf 2024 de nieuwe ambassadeur van het Prinsjescabaret. Ze neemt het stokje over van Pieter Derks, die deze zomer na zeven jaar zijn vertrek aankondigde. Bij het komende Prinsjescabaret in Theater Diligentia (16 tot en met 19 september), is Sanne nog te zien als eregast.

Het Prinsjescabaret wordt traditiegetrouw rond Prinsjesdag georganiseerd in Diligentia. Verschillende cabaretiers bespreken op humoristische wijze wat er speelt in de Nederlandse politiek. Sinds 2022 doet Sanne als eregast mee aan het Prinsjescabaret. “Ik kijk ernaar uit om me de komende jaren als ambassadeur in te zetten voor deze traditie. En het is fijn dat Pieter er deze editie nog bij is, zodat ik echt het stokje van hem kan overnemen”, aldus Sanne.

Prinsjescabaret 2024

Vanaf 2024 zal Sanne voor het eerst als ambassadeur samen met Patrick Nederkoorn het politieke jaar doornemen. Met alle vertrekkende politici, Tweede Kamerverkiezingen en de start van het post-Rutte tijdperk is er immers genoeg materiaal om een voorstelling over te maken. De voorstellingen vinden plaats op 14 tot en met 17 september 2024. Tickets voor deze editie zijn al verkrijgbaar op de website van Diligentia.