Den Haag krijgt tijdens renovatie Binnenhof nieuw bezoekerscentrum

Nieuws
Het Binnenhof Informatie Centrum opent per 1 november aanstaande haar deuren op de Plaats 22.
Het Binnenhof Informatie Centrum opent per 1 november aanstaande haar deuren op de Plaats 22. (Foto: Guus Schoonewille)

In november opent op Plaats 22 het Informatiecentrum Binnenhof Renovatie. Hier kunnen bezoekers alles te weten komen over de voortgang van de renovatie van het Binnenhof, de archeologische vondsten en de 800-jarige geschiedenis van het complex.

Het Binnenhof is al eeuwenlang het centrum van de Nederlandse politiek en één van de bekendste bezienswaardigheden van Den Haag. Haar ontstaan gaat terug tot de bouw van een kasteel door de graven van Holland, die er sinds de dertiende eeuw hun residentie hielden. 

De renovatie die in september 2021 is gestart, is dringend nodig om iedereen weer een veilige en gezonde werkplek te geven. Bovendien moet het Binnenhofcomplex goed toegankelijk zijn en blijven.

Het Informatiecentrum Binnenhof Renovatie is gerealiseerd door het Rijksvastgoedbedijf. The Hague & Partners zorgt voor de bemensing. In het bezoekerscentrum vindt men straks nieuws en actualiteiten rondom de renovatie, informatie over de historie van het Binnenhof, archeologische vondsten en andere wetenswaardigheden. Het Informatiecentrum Binnenhof Renovatie wordt in november feestelijk geopend, daarna zal het tot aan het einde van de renovatie in 2028 open zijn van woensdag tot en met zondag.