Malieveld krijgt vier elektriciteitshuisjes: minder CO2 en fijnstof tijdens evenementen

Nieuws
De werkzaamheden vinden plaats van september tot en met november.
De werkzaamheden vinden plaats van september tot en met november. (Foto: pr)

Het Malieveld krijgt vier elektriciteitshuisjes. De installateur die ze plaatst, trekt ook de nodige kabels. De werkzaamheden vinden plaats van september tot en met november. Deze duurzame stroomvoorziening zorgt ervoor dat er tijdens evenementen en demonstraties veel minder dieselaggregaten worden ingezet. 

De vier elektriciteitshuisjes van 1.000 kilowatt worden donkergroen, zodat ze goed inpassen in de omgeving. In december kan het eerste evenement gebruik maken van de nieuwe voorzieningen. 

Drainage verbeterd

Het Malieveld in Den Haag is een populaire plek voor het organiseren van evenementen en het houden van demonstraties en manifestaties. De afgelopen jaren hebben de gemeente en Staatsbosbeheer hard gewerkt aan verbeteringen op het Malieveld; de drainage van het veld is verbeterd en er is verharding aangebracht voor het beter berijdbaar maken van bepaalde plekken voor zwaar vervoer.

Groene stroom

De volgende stap die nu samen met installatiebedrijf Voltens B.V. gezet wordt, is het realiseren van een elektriciteitsvoorziening op het Malieveld. Dit met als doel de inzet van dieselaggregaten te verminderen. Staatsbosbeheer koopt de stroom groen in, hierdoor daalt de uitstoot van CO2 en fijnstof in de binnenstad.

Maatwerk

Elk evenement is qua opzet anders en daarom is maatwerk geboden. Door de elektriciteitshuisjes op de hoeken van het Malieveld te plaatsen kunnen de organisatoren hun evenemententerrein naar wens inrichten en voldoende elektriciteit op de gewenste plek krijgen.

Overlast

Tijdens de werkzaamheden blijft de overlast voor bezoekers van het Malieveld beperkt doordat er lege mantelbuizen in het veld zijn, hoeft er niet zo veel gegraven te worden.