Bezoekers van dit Haagse ziekenhuis spelen de hoofdrol in een nieuwe televisieserie

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Op donderdag 21 september start de nieuwe serie ‘Hoe gaat het?’ op TV West. In deze tiendelige serie spreekt Hagenaar Fred Zuiderwijk met bezoekers van het HagaZiekenhuis. Hij heeft maar één vraag voor hen: “Hoe gaat het?”. Deze eenvoudige vraag levert in een ziekenhuis prachtige gesprekken op. Deze zijn ontroerend, persoonlijk en soms ook grappig.

De serie ‘Hoe gaat het?’ is vanaf 21 september elke donderdag vanaf 17.00 uur te zien op TV West en online via de Omroep West app en website. Online zijn de uitzending zowel live als on-demand te bekijken.

HagaZiekenhuis

In een ziekenhuis gebeurt iedere dag heel erg veel. De één komt op bezoek bij een naaste, de ander checkt in voor een operatie en weer iemand anders gaat naar huis met een pasgeboren baby. Iedereen komt en gaat met zijn of haar eigen verhaal. In het HagaZiekenhuis in Den Haag is dat niet anders. Fred Zuiderwijk stelt zich met camera op in en rond het ziekenhuis en spreekt spontaan mensen aan met de vraag “Hoe gaat het?”. Die simpele vraag leidt al snel tot prachtige gesprekken.

Echte verhalen van echte mensen

Op de vraag hoe het eigenlijk gaat met programmaker Fred Zuiderwijk zelf, is het antwoord snel gegeven: “Het gaat goed met mij! Ik ben het liefst onder de mensen en ook met deze serie staan gesprekken met mensen centraal. Daarbij voel ik mij als een vis in het water.”

Goed luisteren

Of Fred ook goed is in luisteren is het antwoord volmondig ‘ja’: “Ik ga nooit met voorbedachte vragen op pad, want het gevaar is dan dat je niet écht luistert naar de antwoorden. Als je echt luistert naar mensen, ontdek je dat in elk antwoord weer een nieuwe vraag verborgen zit. En zo ontstaat een echt gesprek. Zo herinner ik me nog een gesprek met een man die bij het ziekenhuis op een taxi zat te wachten. Tijdens de pandemie was hij ultravoorzichtig geweest en kreeg uiteindelijk toch nog corona. Met tranen in zijn ogen vertelde hij mij hoe hij in het HagaZiekenhuis in isolatie had gelegen en het eigenlijk niet meer zag zitten. Zijn zoon heeft hem overtuigd toch voor zijn leven te vechten. Dat verhaal raakte mij zo dat ik dan ook tranen op mijn wangen heb tijdens zo’n gesprek.”

In de serie praat Fred ook met medewerkers van het HagaZiekenhuis.

Het programma ‘Hoe gaat het?’ is vanaf 21 september elke donderdag te zien bij TV West, vanaf 17.00 uur. Online zijn de uitzendingen zowel live als on-demand te bekijken via de gratis Omroep West app en de website van de regionale omroep.