Grote Clubactie van start: leden van 63 Haagse verenigingen verkopen loten

Nieuws
De loten worden ook huis-aan-huis verkocht door de leden van de verenigingen.
De loten worden ook huis-aan-huis verkocht door de leden van de verenigingen. (Foto: pr)

De Grote Clubactie barst los op zaterdag 23 september. De leden verkopen in eigen kring en huis-aan-huis om loten om zo de kas van hun cluppie te spekken. Wie zo’n lot koopt, maakt zelf ook nog kans op mooie prijzen!

De actie is nog altijd zeer populair onder het Nederlandse verenigingsleven. Voor het 4e jaar op rij doen er weer meer clubs mee. In Den Haag gaan de leden van 63 verenigingen op pad voor de lotenverkoop.

Clubgevoel

Directeur Grote Clubactie, Frank Molkenboer, is trots dat er weer zoveel leden op pad gaan en hun vereniging een warm hart toedragen. “Voor veel Nederlanders is het verenigingsleven onmisbaar. Wat we meer en meer terugkrijgen is dat de actie voor veel verenigingen niet alleen een welkome inkomstenbron is. Het is ook een activiteit waarbij clubleden ervaren wat ze samen kunnen bereiken. Het échte clubgevoel.”

Lokale steun 

Van voetbal tot scouting, van gymnastiek tot atletiek en van fanfare tot badmintonvereniging. Voor 3 euro per lot steunen mensen een club bij hen in de buurt. Maar liefst 80% hiervan is direct voor de clubkas. Met de opbrengsten worden mooie clubdoelen gerealiseerd zoals het organiseren van een jeugdkamp, het aanschaffen van nieuwe trainingsmaterialen of het vieren van een jubileum.

Hoogst uitkerende loterij

De Grote Clubactie kent het hoogste uitkeringspercentage van alle loterijen in Nederland. Wie loten koopt, maakt zelf ook nog kans op mooie prijzen. De hoofdprijs is een geldbedrag van €100.000,-. De trekking vindt plaats op 28 november 2023.