Wethouders ondertekenen intentieverklaring Haags Stadmaken

Nieuws
Wethouder Arjen Kapteijns ondertekent de verklaring, wethouder Martijn Balster kijkt op de achtergrond toe.
Wethouder Arjen Kapteijns ondertekent de verklaring, wethouder Martijn Balster kijkt op de achtergrond toe. (Foto: gemeente Den Haag)

Op het 2e Haagse Stadmakersfestival op de Leyweg is vrijdag met groot enthousiasme de Intentieverklaring Haags Stadmaken gepresenteerd. De eerste ondertekenaars waren de wethouders Martijn Balster en Arjen Kapteijns. De verklaring werd ook onderschreven door partners als Staedion, Haag Wonen, PEP, Fonds1818 en de Haagse Hogeschool en daarnaast door talloze stadmakers.

De ondertekenaars zetten hun handtekening op een groot kunstwerk vervaardigd door de Haagse kunstenaar Sjors Kouthoofd. Het opvallende kunstwerk is een enorme plaat met een afbeelding van een diamant die door Haagse handen gedragen wordt. De boodschap van deze intentieverklaring is duidelijk: “Wij stadmakers, partnerorganisaties en de gemeente Den Haag slaan de handen ineen om de stadmakersbeweging de komende jaren te versterken.”

Betere samenwerking

De afgelopen tijd is hard gewerkt om de basis te leggen voor een betere samenwerking tussen stadmakers, gemeente en partnerorganisaties. De intentieverklaring Haags Stadmaken is een eerste stap.

Versterken netwerk

Komende tijd wordt een meerjarig programma Haags Stadmaken opgesteld om de samenwerking tussen stadmakers, gemeente en partnerorganisaties te concretiseren. Daarbinnen kan bijvoorbeeld worden gewerkt aan de versterking van het netwerk van Haagse stadmakers, aan betere ondersteuning en aan de oprichting van een Stadmakersacademie.