Gerda en Alex zijn uitgeroepen tot Local Heroes van Den Haag

Nieuws
Gerda Korving van de Nijkamphoeve neemt de bloemenkrans in ontvangst.
Gerda Korving van de Nijkamphoeve neemt de bloemenkrans in ontvangst. (Foto: pr)

Stichting Chryson heeft  Alex Haas van Haagse Helpers en Gerda Korving van Buurtboerderij de Nijkamphoeve uitgeroepen tot local heroes van Den Haag. Ze kregen deze titel vanwege hun goede en eervolle werk.

Jaarlijks zet Stichting Chryson, een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse chrysantenproducenten, een initiatief of organisatie in het zonnetje tijdens World Kindness Day. Met dit gebaar wil de stichting hen bedanken voor hun onuitputtelijke werk voor de samenleving. 

Dit jaar pakken zij het lokaler aan door middel van hun ‘Local Hero Award’. In Den Haag en omgeving ontvangen vijf winnende helden een prijs voor hun inzet voor de lokale gemeenschap. In Den Haag gaat de prijs naar twee winnaars, namelijk Alex Haas en Gerda Korving. Als dank voor hun inzet ontvingen zij een award en een uniek bloemstuk van chrysanten. Alex Haas kreeg een grote bloemenmand en 60 boeketten voor zijn vrijwilligers, verzorgt door De Iris in Den Haag. Gerda ontving een prachtige bloemenkrans en boeketten voor een aantal vrijwilligers, gemaakt door Hemelse Bloemen in Delft.

Haagse Helpers

Haagse Helpers is een community van (jonge) vrijwilligers die bouwen aan een sociaal verbonden stad. Jongeren helpen hulpbehoevende stadsgenoten, inspireren elkaar en komen er tot bloei. Een van de aanmelders nomineerde Alex en zijn Haagse Helpers voor de hulp die zij van ze krijgt. Ze vertelt daarover: “Ik ben wat ouder en minder mobiel. Toen ik moest verhuizen heb ik Alex gebeld. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik hulp kreeg van vriendelijke jongeren die mij enorm goed van dienst zijn geweest. Het is zo bijzonder dat hij op deze manier mensen als ik hulp biedt en tegelijkertijd zoveel samendoet met die jongeren. Daarom verdient hij de local hero award.” 

Gerda Korving

Als vrijwilliger op de buurtboerderij de Nijkamphoeve in Den Haag stuurt Gerda een groep mensen aan die voor de dieren zorgen. De mensen die haar nomineerden voor deze award waarderen Gerda voor haar werk voor de dieren en vanwege haar warme persoonlijkheid. Eén van hen schreef: “Als de lammetjes geboren zijn en niet kunnen drinken bij hun moeder, dan staat Gerda midden in de nacht op om ze te voeren. Ook staat ze voor iedereen klaar en biedt ze altijd een luisterend oor voor de mensen om haar heen. Is er iemand ziek, dan valt zij zonder twijfel direct in en verzorgt het kaartje of een bezoek aan de zieke. Ze heeft een hart van goud en verdient het om in het zonnetje gezet te worden.” 

Local Hero Award

De Local Hero Award is een initiatief van alle Nederlandse chrysantenproducenten (zo’n 150) die verenigd zijn in Stichting Chryson. In vijf gemeentes in Den Haag en omgeving werd gezocht naar lokale helden die zich met passie inzetten voor hun gemeenschap. De vijf lokale helden werden uitgekozen naar aanleiding van inzendingen door vrienden, familie en collega’s. Zij zetten zich in voor uiteenlopende zaken, van hulp voor minderbedeelden tot zorg voor dieren.

De bloemen worden afgeleverd bij Alex Haas