Den Haag maakt zich op voor de winter: kerstmarkt en schaatsbaan

Nieuws
Eén van de winterse activiteiten is de kerstmarkt op het Lange Voorhout.
Eén van de winterse activiteiten is de kerstmarkt op het Lange Voorhout. (Foto: The Hague & Partners)

Een kerst- en wintermarkt, een schaatsbaan en winterse wandelingen: in Den Haag kunnen bezoekers in december bij verschillende activiteiten de winter ervaren.

Van sfeervolle kerstmarkten - zoals de feestelijke Royal Christmas Fair en de nostalgische Hofkwartier Wintermarkt - tot de betoverende, overdekte schaatsbaan van het Cool Event op het Kurhausplein en de spetterende optredens van Magical Scheveningen: er is deze winter in Den Haag voor ieder wat wils. De hele stad zal bovendien gehuld zijn in prachtige decoraties, vrolijke lichtobjecten en stijlvolle kerstverlichting. Ook staan er twee winterse themawandelingen op het programma.
Ook zullen weer duizenden wandelaars deelnemen aan de Scheveningen Light Walk, van het Malieveld naar Scheveningen.

Muziekliefhebbers kunnen in december swingend winkelen tijdens Jazz En Route waarbij (inter-)nationale topacts uit de jazz- en soulscene optreden in de winkelstraten rondom Paleis Noordeinde.
Naast muziek klinkt er in december ook vrolijk hoefgetrappel in de straten van de binnenstad en op de boulevard van Scheveningen. Rijd gratis een stukje mee in één van de paardenkoetsen die op verschillende dagen hop-on/hop-off ritjes aanbieden. Ook kun je een romantische rit met een klassieke tram maken; de historische trams rijden via een sfeervol verlichte route naar Scheveningen en weer terug.


Kijk voor meer informatie: denhaag.com/winter