Op deze plek in Den Haag kun je stemmen en meteen gratis een tentoonstelling bezoeken

Nieuws
Afbeelding
(Foto: pr)

Op woensdag 22 november vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Ook deze keer kunnen inwoners van Den Haag weer terecht in het ‘mooiste stembureau van Nederland’: Kunstmuseum Den Haag. 

Iedereen die in het museum komt stemmen – en dus in het bezit van een stempas uit Den Haag - krijgt tijdens de openingstijden van het museum (tussen 10.00 uur en 17:00 uur) gratis toegang tot alle tentoonstellingen. 

Het stembureau in het museum is open van 7.30 uur tot 21.00 uur. De kiezers uit Den Haag kunnen stemmen op de Erezaal van het prachtige Art Deco gebouw dat is ontworpen door H.P. Berlage. Na het stemmen kan men zich tussen 10.00 en 17.00 uur onderdompelen in de rijke geschiedenis van de Britse mode in de populaire tentoonstelling Royals & Rebels – British Fashion. Of maak kennis met Hilma af Klint, een tijdsgenoot van Piet Mondriaan, in de tentoonstelling Hilma af Klint & Piet Mondriaan – Levensvormen. Daarnaast zijn natuurlijk ook de vaste tentoonstellingen Het Wonder van Delfts Blauw, Mondriaan & De Stijl en Ontdek het moderne te bewonderen. Bekijk hier het complete tentoonstellingsoverzicht.

Ook op het gebied van kunst heeft de kiezer dus genoeg keuze!