Stadsspeld voor buurtvrijwilliger Jeroen Dekker

Nieuws
De Haagse stadsspeld.
De Haagse stadsspeld. (Foto: Archief)

Voor zijn vrijwilligerswerk gedurende een groot aantal jaren ontvangt de J.W.H. Dekker de Stadsspeld van de gemeente Den Haag. Als blijk van waardering voor zijn inzet heeft het college van burgemeester en wethouders hem deze onderscheiding toegekend.

De heer Jeroen Dekker is al tien jaar actief bij het Buurt Interventieteam (BIT) van het Bewonersplatform Wateringse Veld. Dit BIT-team telt zeventien vrijwilligers die zich inzetten voor de veiligheid en de leefbaarheid van hun wijk. Dit doen ze onder meer door wekelijks rondes te maken en op inspectie uit te gaan.

Wanneer de vrijwilligers iets opvalt, geven ze dat door, waarna de betrokken instanties of organisaties er werk van kunnen maken. Het BIT werkt hiertoe samen met de gemeente, de politie, woningcorporaties en andere partijen. Omdat de teamleden ook een EHBO- en reanimatiecursus hebben gevolgd, kunnen zij ook hulp bieden in noodsituaties. Het buurtinterventieteam geeft bovendien advies op het gebied van inbraakpreventie.

In zijn eigen buurt zette de heer Dekker bovendien enkele Whatsapp-groepen op; hiermee kunnen bewoners elkaar informeren over zaken die spelen en elkaar eventueel ook waarschuwen.

Naast zijn vrijwilligerswerk voor het BIT heeft de heer Dekker zich vanaf begin 2006 gedurende ruim zestien jaar óók ingezet voor stadsboerderij Op den Dijk. Hij hielp met zowel het verzorgen van dieren als de activiteiten voor bezoekers.

Voor de Burenhulpcentrale Wateringse Veld is de heer Dekker eveneens actief geweest. In dit geval hielp hij van 2014 tot in 2020 mensen met computer- en andere kleine technische problemen.