Elise Reedijk wint goud op derde NK Para-Karate

Nieuws
V.l.n.r. Kirsten, Dathan, Nederlands Kampioen Elise, Bryan en Max
V.l.n.r. Kirsten, Dathan, Nederlands Kampioen Elise, Bryan en Max (Foto: pr)

De Haagse para-karateka, Elise Reedijk, is afgelopen weekend Nederlands kampioen geworden. Het NK Para-Karate werd op zaterdag 25 en zondag 26 november gehouden in het Topsportcentrum Landstede in Zwolle, tegelijk met het NK Karate. 

Een kleine selectie van elf Kai Sei karateka heeft afgelopen zaterdag 25 en zondag 26 november gestreden op de officiële NK Karate & Para-Karate 2023 van de Karate-do Bond Nederland. Er waren in het Topsportcentrum in Zwolle ruim 500 deelnemers en 48 clubs uit heel Nederland aanwezig. De NK is door de Karate-do Bond Nederland (enige NOC*NSF karatebond van Nederland) voor alle selecties aangemerkt als selectie- en meetmoment voor toetreding tot de nationale teams en mogelijke selectie EJK en WJK.

Derde keer

En voor de derde keer was de NK Para-Karate, waarbij karateka met een beperking (categorieën conform het WKF Para-Karate reglement) wederom konden deelnemen aan een officieel kampioenschap. De ontwikkeling om het Para-Karate in Nederland binnen de KBN een serieus platform te geven staat niet stil!

Met acht podiumplaatsen (eenmaal goud, driemaal zilver en viermaal brons) en een zestiende plek in het medaille klassement, mag Budoschool Kai Sei uit Zoetermeer spreken van een succesvol kampioenschap. 

Brons was er voor Bryan van Domburg (K21), Max Engelaan (K21), Stan Mulder (U14 +55kg) en Kimberley Zollner (dames senioren +68kg). Zilver werd behaald door Kirsten van Proosdij (K21), Dathan Ong (K22) en Kyanu Peschier (jongens U14 -40kg). De hoogste plek op het erepodium was voor en Elise Reedijk (K21). Elise mag zich een jaar lang kampioen noemen in de klasse Para-Karate.