Stadspenning voor 50-jarige Woodstreet Big Band

Nieuws
Afbeelding
(Foto: De Schaapjesfabriek)

De Woodstreet Big Band bestaat inmiddels alweer 50 jaar in 2022. Om dit te vieren gaven zij op 13 november een jubileumconcert in Theater De Nieuwe Regentes met diverse oud bandleden. De band werd tijdens het jubileumconcert verrast door burgemeester Jan van Zanen met de uitreiking van de Haagse Stadspenning.

Tijdens zijn toespraak noemde de burgemeester de band ‘een muzikaal Haags icoon’ en sprak namens de gemeente waardering uit voor ‘de wijze waarop de bandleden met veel enthousiasme en grote toewijding zich hebben ingezet en zeer hebben bijgedragen aan de cultureel/muzikale uitstraling van Den Haag’.

De band speelde tijdens het jubileumconcert diverse jazzklassiekers, onderverdeeld in verschillende delen: Duke Ellington, Count Basie, Great American Songbook, Pop Meets Jazz en hun eigen unieke repertoire Haagse Beat meets Jazz. Een gevarieerd muziekprogramma, waarin de bezoeker werd meegenomen in de vele (jazz) jaren die de band al 50 jaar met veel plezier brengt in Nederland. Zo stond de band op onder andere Jazz in de Gracht, North Sea Round Town, UIT Festival, The Hague Jazz, Bevrijdingsfestival Den Haag, Kaderock, Zeeheldenfestival en in diverse theaters.