Film over de roerige geschiedenis van het Aloysius College

Nieuws
Afbeelding
(Foto: RDJ Fotografie)

Momenteel loopt er een crowdfundingsactie voor een film en tentoonstelling over de geschiedenis van het voormalig Aloysius College, aan de Oostduinlaan, dat in 2016 haar deuren moest sluiten. De beoogde film vertelt over de roerige geschiedenis van de school en een verdwenen schooltijd.

Er zijn inmiddels al 285 donateurs voor het maken van de film en de tentoonstelling die er omheen komt. Met crowdfundingsplatform Voordkunst.nl zijn de makers een nieuw streefbedrag overeengekomen, zodat de film en de tentoonstelling mooier en op meer diepte kunnen rekenen. Bij Voordekunst is de voorgenomen film nu landelijk een van de populairste projecten, maar er wordt nog hard gewerkt om het streefbedrag te behalen.

Daarom ook de oproep van de makers, bent u zelf een oud- leerling, ouder, of docent van het AC, of draagt u het project een warm hart toe? Dan kunt u de makers een zetje in de rug geven door een donatie te doen via deze website.

Er zijn ondertussen ook al veel verhalen binnengekomen van oud-scholieren over hun schooltijd op het AC, en hun spijt, verbazing en verontwaardiging over de ineenstorting van het Aloysius College. Maar bent u of kent u iemand die nog een bijzonder verhaal over de school wilt delen? Neem dan vooral contact op met oud leerling en beoogd regisseur Remy Vlek.

Naar verwachting komen de film en de tentoonstelling in het najaar van 2023 uit.