Q-Park opent in Scheveningen eerste parkeergarage ‘aan zee’

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Christian Bionda)

Vandaag, dinsdag 6 februari, opent Q-Park officieel zijn eerste parkeergarage in Scheveningen. De drie verdiepingen tellende parkeergarage biedt plek aan 750 openbare parkeerplaatsen. Twintig daarvan zijn er uitgerust met een elektrische laadpaal. 

De nieuwe parkeergarage maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd, is gelegen aan de boulevard en is daarmee ook Q-Park’s eerste parkeergarage direct aan het strand. De parkeergarage is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed, ontworpen door Team V Architectuur in samenwerking met Queeste Architecten en gebouwd door Continental Car Parks. 

Perfecte uitvalsbasis

Q-Park huurt Q-Park Strandweg voor twintig jaar. Vanwege de ligging is Q-Park Strandweg een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het strand, de boulevard, het sfeervolle centrum en de vele culturele activiteiten die er in Scheveningen plaatsvinden.

Duinzand 

Om de parkeergarage te kunnen bouwen is eerst 130.000 kubieke meter duinzand afgegraven en afgevoerd. Dit duinzand zal weer deels worden teruggestort, waardoor Q-Park Strandweg als het ware in het duin komt te liggen. 

Horecapaviljoens

Boven op het duin (zo’n 7 meter boven straatniveau) worden, in opdracht van VolkerWessels Vastgoed, meerdere paviljoens voor horeca, detailhandel en recreatie gebouwd; én een toegang tot de parkeergarage. Ook het Marine-monument, dat vroeger bij de rotonde stond, krijgt hier een plek. Nabij de ingang van de parkeergarage aan de Strandweg komt het nieuwe horecapaviljoen van JM Snacks. 

Hotel

De nieuwste parkeergarage van Q-Park ligt naast het nieuwste hotel van de Inntel groep. Gasten van het Inntel Hotels Den Haag Marina Beach kunnen, met korting, een parkeerplaats reserveren met plaatsgarantie. Ook tijdens drukke momenten zijn hotelbezoekers dus gegarandeerd van een parkeerplek.

Vijftiende parkeergarage

Q-Park Strandweg is de vijftiende parkeergarage van Q-Park in Den Haag. De garage is 24/7 geopend. 

Afbeelding
Afbeelding