Gemeente geeft regentonnen uit: handig bij droogte én wateroverlast

Nieuws
Remco Jongejan, Stefan Bakker en Wethouder Robert Barker
Remco Jongejan, Stefan Bakker en Wethouder Robert Barker (Foto: gemeente Den Haag)

De gemeente Den Haag reikte zaterdag 10 februari in Scheveningen in totaal 80 regentonnen uit. Het water dat hierin wordt opgevangen, kan bij droogte weer worden gebruik voor de tuin. 

Bewoners uit de wijken Stationsbuurt, Schilderswijk, Transvaal, Scheveningen Dorp, Laak en het Oude Centrum konden via Duurzaam Den Haag een regenton aanschaffen voor slechts 10 euro per stuk. Zo moedigt de gemeente haar inwoners aan om hun tuinen klimaatbestendig te maken. De regentonnen waren verkrijgbaar in drie maten: 35 liter, 110 liter of 200 liter. 

Zuinig gebruik

Het opvangen van regenwater draagt bij aan het zuinig gebruik van kraanwater tijdens droge periodes en helpt bij het voorkomen van wateroverlast bij hevige regenval door de riolering te ontlasten. De gemeente werkt samen met lokale partners en bewoners om de mogelijkheden voor waterberging te benutten en zo een klimaatbestendigere stad te creëren.

Weerbaarder

“Door regentonnen beschikbaar te stellen, helpen we bewoners de gevolgen van klimaatverandering te bestrijden. Samen kunnen we Den Haag groener en weerbaarder maken tegen extreme weersomstandigheden”, aldus wethouder Robert Barker.

Op zaterdag 10 februari konden bewoners die zich hadden ingeschreven tussen 11.00 en 14.00 uur hun nieuwe regenton ophalen bij See Lab Den Haag in Scheveningen. 

Wethouder Barker overhandigt een regenton.