D66 Den Haag: ‘Verspil geen schaarse ruimte met bouw van bungalows’

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Bungalows in plaats van hoogbouw. D66 Den Haag vindt dat er in tijden van woningnood schaarse ruimte wordt verspild. De partij wil dat de gemeente bij bouwprojecten goed oplet dat er voldoende woningen worden gebouwd. 

“In een wijk waar alle gebouwen drie of vier verdiepingen hebben, moet je niet opeens een bungalow gaan bouwen”, zegt D66-raadslid Joren Noorlander. Hij vevolgt: “Het klinkt vreemd in tijden van grote woningnood, maar toch gebeurt het: bouwplannen die minder woningen hebben dan zou kunnen.”

Het bouwplan op de plek van voormalig tuincentrum Nieuw Hanenburg aan de Groen van Prinstererlaan, noemt hij als voorbeeld. “Hier was het oorspronkelijke plan om een stuk of 20 woningen te realiseren, terwijl er volgens het overgrote deel van de raad meer dan dubbel zoveel woningen konden komen.” 

Groeiende stad

Noorlander wijst erop dat Den Haag een groeiende stad is met een enorme woningnood. “We moeten stoppen met het ‘dorpse denken’. 

Voor Noorlander hoeven er niet overal in de stad grote woontorens te komen, maar het tegenovergestelde is volgens hem ook niet de oplossing voor de woningnood. “Je moet passend bouwen en geen schaarse ruimte verspillen.” 

Met een motie wil hij ervoor zorgen dat de gemeente in de gaten houdt of er bij een bouwproject wel voldoende woningen gerealiseerd worden. “We moeten de woningnood aanpakken, niet groter maken”.