Den Haag viert Chinees nieuwjaar: dit is het programma

Nieuws
Afbeelding
(Foto: pr)

Na drie jaar vindt de Chinese Nieuwjaarsviering weer plaats in Den Haag. Op zaterdag 24 februari lopen Chinese leeuwen en draken door de straten van Chinatown. In het Haagse stadhuis vindt die dag ook de landelijke viering plaats. 

Het Chinees Nieuwjaar startte op 10 februari. Het is het jaar van de draak. De Draak wordt in de Chinese cultuur geassocieerd met kracht, levendigheid, trots en moed. In China wordt het Chinees Nieuwjaar ongeveer 15 dagen lang gevierd. Daarom wordt het Chinees Nieuwjaar op zaterdag 24 februari gevierd in Chinatown Den Haag. In het Haagse stadhuis vindt ook op 24 februari de landelijke viering van het Chinees Nieuwjaar plaats.

Programma

De Chinese Nieuwjaarsviering in Den Haag start op zaterdag 24 februari vanaf 13.00 uur op het Rabbijn Maarsenplein in Chinatown Den Haag en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Het programma bestaat een kleurrijke optocht van Chinese leeuwen en Chinese draken met Chinese muziek en Chinees vuurwerk door Chinatown. De optocht staat even stil bij een aantal Aziatische winkels waar voor de deur een Chinese leeuwendansritueel wordt uitgevoerd. Hierna gaat de optocht weer verder door Chinatown. Een mobiele DJ zorgt voor Aziatische, muzikale sfeer tijdens de optocht.

13.00 uur aanvang op Rabbijn Maarsenplein
13.30 uur Welkom door Chang Wong, voorzitter St. BIZ Chinatown Den Haag Opening door Jan van Zanen, burgemeester gemeente Den Haag Opwekkingsritueel Chinese leeuwen.
14.00 uur start optocht met Chinese leeuwen en Chinese draken door Chinatown
17.00/17.30 uur optocht eindigt op Rabbijn Maarsenplein met laatste rol Chinees vuurwerk

Organisatie

Het Chinees Nieuwjaarsfeest is georganiseerd door Stichting BIZ Chinatown Den Haag en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag, lokale ondernemers en sponsors.
Kijk voor meer informatie op de website
chinatowndenhaag.com