Donaties Vincentiusvereniging uitgereikt

Nieuws
De cheques zijn in ontvangst genomen.
De cheques zijn in ontvangst genomen. (Foto: Casper de Weerd)

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Vincentius Hof aan de Korte Vleerstraat in het centrum van Den Haag zijn de donaties van de Vincentiusvereniging voor 2024 uitgereikt aan diverse Haagse sociaal-maatschappelijke organisaties. Hiermee toont de vereniging haar betrokkenheid met organisaties in Den Haag die zich bezighouden met armoedebestrijding.

Vertegenwoordigers van Haagse organisaties van uiteenlopend karakter waren aanwezig zijn om de donaties in ontvangst te nemen. 

De donatie gingen naar:  Aandachtscentrum Den Haag ten behoeve van het project ‘Dagje uit voor bezoekers’, Don Bosco in Rijswijk ten behoeve van het lunchproject, Respijthuis Housemartin Den Haag voor de tijdelijke opvang van zieke daklozen, Sociale Fondsen Den Haag ten behoeve van individuele financiële noodhulpverlening, Tafeltennisvereniging SETT voor ondersteunende bijdrage van leden met een Ooievaarspas, Stichting Weekje Weg ten behoeve van een week vakantie voor 10 Haagse gezinnen, Stichting Quiet Den Haag voor financiële noodhulp aan ‘stille’ armen, Participatiekeuken Den Haag voor maaltijden voor daklozen,  JINC Den Haag ten behoeve van stageprojecten voor kansarme jongeren,  Stichting ‘Ieder kind een eigen boek’  voor een boek voor iedere leerling van basisschool De Jonge Wereld. 

Daarnaast verleent de Vincentiusvereniging huurkortingen aan diverse organisaties, zoals bijvoorbeeld het Straatpastoraat. Zij verzorgen wekelijks een maaltijd voor ruim honderd dak- en thuislozen in de Vincentius Hof, dezelfde locatie waar deze uitreiking plaatsvond.

De overhandiging.