Camera’s Escamplaan gaan aan: eerst nog waarschuwing daarna bekeuring

Nieuws
De camera's kunnen kentekens herkennen.
De camera's kunnen kentekens herkennen. (Foto: Pixabay)

Vanaf maandag 26 februari staan de camera’s op de Escamplaan (naast het HagaZiekenhuis) aan. De camera’s vervangen de beruchte pollers die in het verleden door regelmatig door automobilisten over het hoofd werden gezien. 

Op dit deel van de Escamplaan geldt sinds 2021 een doorrijverbod. Alleen de lijnbus en voertuigen van nood- en hulpdiensten mogen hier wel doorrijden. 

De eerste weken nadat de camera’s zijn aangegaan, krijgen overtreders nog een waarschuwing, daarna kunnen ze rekenen op een bekeuring van 120 euro, meldt de gemeente Den Haag. De camera’s kunnen kentekens herkennen. 

Pollers

In het verleden zijn er veelvuldig ongelukken gebeurd omdat er - ondanks waarschuwingsborden en handhavers - tegen de pollers werd aangereden. Daarom heeft de gemeente besloten om de pollers door camera’s te vervangen.

Eerste locatie

De Escamplaan is de eerste locatie in Den Haag met camera handhaving. De gemeente wil in de hele stad, waar dat kan, pollers vervangen door camera’s. Dit om te voorkomen dat er auto’s rijden waar dit niet mag. Met de camera’s op de Escamplaan doet de gemeente Den Haag ervaring op met deze vorm van handhaving.