Aanmeldingen Haagse Parel 2024 geopend

Nieuws
Uitreiking Haagse Parel in 2022 aan Poppodium PAARD.
Uitreiking Haagse Parel in 2022 aan Poppodium PAARD. (Foto: Maarten Ederveen)

De aanmeldingen voor de Haagse Parel 2024 zijn geopend. Haagse bedrijven die het afgelopen jaar een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan Den Haag én bedrijven die zich richten op circulaire bedrijfsactiviteiten hebben tot maandag 25 maart de tijd om zich op te geven voor de ondernemersprijs.

De Haagse Parel is een onderscheiding voor bedrijven die een bijzondere bijdrage leveren aan de Haagse economie en betrokkenheid en initiatief tonen voor de stad. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de gemeente Den Haag. Dit jaar zijn er twee categorieën: Uitzonderlijke bijdrage en Impactvolle circulaire onderneming.

Wethouder Nur Icar: “De afgelopen tijd heb ik veel Haagse ondernemers mogen spreken. Stuk voor stuk inspirerend en van grote waarde voor onze stad. Met het uitreiken van de Haagse Parel laten we zien hoe trots de gemeente Den Haag op haar ondernemers is.”

Uitzonderlijke bijdrage

Net als voorgaande jaren kunnen bedrijven die een uitzonderlijke bijdrage leveren aan de Haagse economie op het terrein van profilering van de stad, werkgelegenheid, duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid of innovatie zich aanmelden voor de categorie Uitzonderlijke bijdrage.

Impactvolle circulaire onderneming

De nieuwe categorie Impactvolle circulaire onderneming is een onderscheiding voor bedrijven die zich richten op maximale herbruikbaarheid en minimale waarde vernietiging van grondstoffen. Daarbij wordt gekeken naar bedrijven die zich richten op zoveel mogelijk circulaire bronnen waarmee een zo groot mogelijke impact wordt gemaakt. 

Een bedrijf aandragen

Ondernemers en bewoners van Den Haag kunnen tot maandag 25 maart 10 uur bedrijven aandragen voor een Haagse Parel via de website www.haagseparel.nl.