Winnaar Student DJ Contest deed op schoolfeesten in Den Haag ervaring op

Nieuws
Dj Afritude aan de knoppen in Paardcafé.
Dj Afritude aan de knoppen in Paardcafé. (Foto: pr)

Afritude heeft de Student DJ Contest gewonnen. In Paardcafé overtuigde ze het publiek en de jury van haar talent. Niemand kon stil blijven staan toen de Haagse Afro-popartiest aan de knoppen zat. Vrijdag 5 mei draait ze tijdens het Bevrijdingsfestival in de Hi The Hague Student Experience. 

Afritude is de artiestennaam van Danischka. Ze studeert European Studies aan de Haagse Hogeschool, de organisator de jaarlijkse Hi The Hague Student DJ Contest. Ze besteedt naast haar studie veel tijd aan dj’en. “Ik ben opgegroeid met muziek en dj’en, mijn vader is namelijk ook dj. Mijn eerste dj-les kreeg ik toen ik 8 jaar was en met de jaren is mijn liefde voor het vak steeds verder gegroeid”, vertelt Danischka die hoopt van haar hobby haar werk te kunnen maken. “Samen met mijn zusje vorm ik een dj-duo onder de naam ‘DJs With AFRITUDE’.” Doordat ze jong begonnen is, heeft ze al aardig wat ervaring opgebouwd. “Vooral op schoolfeesten in Den Haag en omstreken.”

Veel vrouwen

“We hebben nog niet eerder zo veel vrouwen achter de decks gehad, superinzendingen waar Den Haag nog veel van gaat horen”, vertelt Valentijn Schulz van de Haagse Hogeschool. De dj’s lieten dit jaar volgens hem een heel nieuw geluid horen. “Gevarieerde stijlen en heerlijk dansbaar. Dat gaat een feestje worden in de Student Area van het Bevrijdingsfestival op het Malieveld.”

Bevrijdingsfestival

De finalisten en oud-finalisten draaien op 5 mei in de HI The Hague Student Experience op het Bevrijdingsfestival Den Haag. Burgemeester Jan van Zanen die een meet & greet zal die dag de talenten ontmoeten.

De bekendmaking van de winnares.