Voorall geeft Haag Atletiek pluim voor inclusief sportaanbod

Nieuws
Bij Haag Atletiek kan iedereen, met en zonder beperking, sporten.
Bij Haag Atletiek kan iedereen, met en zonder beperking, sporten. (Foto: pr)

Op Internationale Complimentendag heeft Stichting Voorall, de belangenorganisatie voor mensen met een beperking,  een pluim uitgereikt aan Haag Atletiek. Bij de vereniging aan de Sportlaan kan namelijk iedereen, met en zonder beperking, sporten.

Met 1800 leden is Haag Atletiek één van de grootste sportverenigingen van Den Haag. De atletiekclub heeft verschillende activiteiten en groepen opgezet waar mensen met een beperking aan mee kunnen doen. Ook biedt de vereniging altijd de mogelijkheid om als sporter met een beperking mee te doen met de reguliere sportgroepen.

Frame Running

Een van de activiteiten die Haag Atletiek aanbiedt is Frame Running. De atleet loopt of rent met een running frame. Een running frame is een bijzondere driewielfiets zonder pedalen, maar met een speciale steun voor de borst en een rugband achter de rug. Op dit moment zijn er twee groepen, de volwassenengroep met 8 atleten en de jeugdgroep met 6 kinderen.
Haag Atletiek vindt het daarnaast belangrijk dat de atleten uit de Frame Running groep ook betrokken worden bij de activiteiten en andere trainingsgroepen binnen de club. Daarom wordt er op dezelfde tijden getraind. “Dit is soms even passen en meten, maar het zorgt er wel voor dat iedereen zich thuis en betrokken voelt bij de club”, vertelt één van de trainers.

Ouderen

Bij Haag Atletiek zijn ook trainingen voor ouderen. Onder begeleiding van een ervaren trainer werken ze aan coördinatie, kracht en looptechniek. Hierdoor verbetert niet alleen de conditie, het zorgt er ook voor dat de kans om te vallen kleiner wordt. Een andere activiteit die Haag Atletiek aanbiedt, is Running Blind voor lopers en wandelaars met een visuele beperking. Lopers met een visuele beperking trainen samen met een loopmaatje, ofwel buddy genoemd. Momenteel zijn er circa 20 lopers met een visuele beperking aanwezig bij de wekelijkse hardlooptrainingen. Ook is het mogelijk om samen met de buddy bij andere loopgroepen aan te sluiten.
Op dit moment ontwikkelt Haag Atletiek trainingen voor mensen met diabetes, obesitas en mentale problematiek. Daarnaast wordt in samenwerking met de GGZ en huisartsen gekeken of het mogelijk is om mensen met mentale problematiek bij de club te betrekken. De eerste training van de beginnersgroep voor mensen met diabetes of mensen die gewicht moeten verliezen of revalideren, is op 6 april.

Meer informatie op www.haagatletiek.nl