Op deze plek in Den Haag worden gratis halalgerechten uitgedeeld

Nieuws
De zussen Rachida en Najima Kharbouch zijn bekend van het online platform Healthy Sister.
De zussen Rachida en Najima Kharbouch zijn bekend van het online platform Healthy Sister. (Foto: pr)

Zondag 10 maart begint de Islamitische vastenmaand. Donderdag 7 maart staan de zussen Rachida en Najima Kharbouch - bekend van het online platform Healthy Sister - ter voorbereiding op de Ramadan van 15.00 tot 18.00 uur met hun Healthy Sisters foodtruck op de kruising Steijnlaan en Paul Krugerlaan. Ze delen gratis halalgerechten uit, waaronder een Harira soep, Chorba soep en veggie wrap. 

Eind volgende week begint de Islamitische vastenmaand, ook wel bekend als de ramadan. Ter gelegenheid hiervan organiseren de zussen Rachida en Najima Kharbouch – bekend van het online platform Healthy Sisters – samen met Knorr en lokale ondernemers uit de moslimgemeenschap op woensdag 6 maart een Ramadan Markt in Rotterdam. Bezoekers kunnen op de markt inkopen doen voor de ramadan en genieten van de kookkunsten van de zussen, geserveerd vanuit hun Healthy Sisters Ramadan Truck. Deze truck zal in de drie daaropvolgende dagen doorreizen naar Den Haag, Eindhoven en Utrecht. De markt en foodtruck zijn een initiatief van Knorr om bezoekers samen te laten komen voor de ramadan en kennis te laten maken met het halal assortiment.

Mooie gesprekken

“Eten staat voor verbinden en tijdens de ramadan nog net iets meer. We kijken ernaar uit om de verschillende steden te bezoeken en daar mooie gesprekken aan te gaan onder het genot van heerlijke gerechten. We zijn zelf opgegroeid met de bouillonblokjes van Knorr, onze moeder gebruikte ze ook tijdens het bereiden van haar recepten. Ze nam ze destijds zelfs mee naar Nederland vanuit Marokko, omdat halal bouillonblokjes daar al eerder in het assortiment waren’’, aldus de Healthy Sisters.