Kijkduin klaar voor Pasen na opening eerste ondergrondse fietsenstalling aan Haagse kust.

Nieuws
Wethouder Robert van Asten opent de fietsenstalling.
Wethouder Robert van Asten opent de fietsenstalling. (Foto: gemeente Den Haag)

Wie deze zomer met de fiets naar het strand van Kijkduin komt, kan gratis parkeren in de nieuwe fietsenstalling. Het is de eerste ondergrondse fietsenstalling aan de Haagse kust. Gisteren, woensdag 27 maart, werd de fietsenstalling feestelijk geopend door wethouder Robert van Asten.  

In de fietsenstalling is ruimte voor 490 fietsen, 22 elektrische fietsen (met oplaadpunt) en 33 bakfietsen. De fietsenstalling is bewust voorafgaand aan het paasweekend geopend, omdat dit een weekend is waarin veel bezoekers in Kijkduin worden verwacht die van het strand, de winkels en de horecagelegenheden komen genieten.

Ruim baan voor de fiets 

Wethouder Arjen Kapteijns is blij met de nieuwe fietsenstalling: “Ik ben ervan overtuigd dat goede fietsparkeerfaciliteiten een cruciale rol spelen in het stimuleren van fietsgebruik. En wanneer meer mensen de fiets pakken naar het strand, helpt dat niet alleen om de bereikbaarheid van onze kust te verbeteren, maar fietsen is ook gezond, gemakkelijk, schoon en voordelig.”

De gemeente Den Haag investeert naast de bouw van deze fietsenstalling op veel meer verschillende manieren en plekken in het stimuleren van fietsgebruik zodat meer Hagenaars de fiets pakken. Dat houdt de stad bereikbaar, leefbaar en verkeersveilig. Mensen kiezen eerder voor de fiets als zij deze goed op hun bestemming kwijt kunnen.

Ontwikkeling Kijkduin  

Met de opening van de ondergrondse fietsenstalling nadert de afronding van de ontwikkeling van Nieuw Kijkduin zijn voltooiing. Begin juni zal het grootste deel van de werkzaamheden aan de openbare ruimte in Kijkduin klaar zijn. Begin augustus is de vernieuwde badplaats het decor van de finish van de eerste etappen van de Tour de Femmes.

Wethouder Robert van Asten (stedelijke ontwikkeling) : “Het nieuwe Kijkduin krijgt steeds meer vorm. Mensen in het gebied gaan de komende maanden van steeds meer dingen plezier kunnen hebben: de nieuwe boulevard, het Deltaplein en nu alvast de nieuwe ondergrondse entree en fietsenstalling. Daar ben ik erg blij mee, want de mensen hier hebben de afgelopen jaren veel werkzaamheden in hun omgeving gehad.”

Openingstijden  

De fietsenstalling is van september tot en met mei dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00. Vanaf juni tot en met augustus is de fietsenstalling elke dag van 09.00 tot 23.00 geopend. De komende tijd vinden nog laatste werkzaamheden plaats in de fietsenstalling, maar Haagse fietsers kunnen vanaf nu hun fiets in de EeF in Kijkduin zetten. De fietsenstalling wordt beheerd door Biesieklette.

En zo ziet de ondergrondse fietsenstalling eruit.