Kaderock verhuist naar Parkpopweekend: ‘Gedachte aan festival levend houden’

Nieuws
Het publiek geniet tijdens Kaderock 2023.
Het publiek geniet tijdens Kaderock 2023. (Foto: Erick Hille)

Kaderock vindt dit jaar niet begin juni plaats, maar in het laatste weekend van de maand. Daarmee vult het popfestival in en om Muziekcentrum Musicon aan het Soestdijksekade naar eigen zeggen het gat dat Parkpop achterlaat. 

Onder andere Blaudzun, Vive la Fête en de Kraaien staan op het programma op 28 en 29 juni. “We kunnen Parkpop niet vervangen, maar wel een Parkpop-waardig programma bieden in het weekend dat het festival traditiegetrouw zou plaatsvinden”, aldus directeur Daan van der Bruggen. Vorig jaar werd het eendaagse popfestival Kaderock voor het eerst een tweedaags evenement. De 26e editie van het festival ontving maar liefst 7.000 bezoekers, een flinke groei ten opzichte van de jaren ervoor. Er werd verleden breder geprogrammeerd, zodat meer mensen de weg naar Kaderock zouden weten te vinden. Dit jaar komen liefhebbers van onder andere  Haagse rock, Caribische beats, ‘Electric’ tijdens Kaderock volop aan hun trekken. Tickets zijn te koop via www.kaderock.com

Toekomstbestendig

Het toekomstbestendiger maken van het festival is cruciaal volgens Daan van der Bruggen, directeur en programmeur van Musicon en daarmee ook van Kaderock. “We willen het festival blijven neerzetten dat al meer dan 25 jaar een geliefde vaste waarde van Den Haag en omstreken is, maar we moeten ook vernieuwen en de jongere generaties aanspreken. Daarom staan zowel de old-school rock ‘n’ roll van Wild Romance als de trippy electropop van Fata Boom op het affiche. Alle genres en generaties komen samen tijdens Kaderock.”

Parkpop-waardige line-up

Dat succesvolle edities lang niet altijd het voortbestaan van festivals kunnen garanderen, is de afgelopen jaren gebleken. Dat Parkpop na 40 jaar gestopt is, vindt Van der Bruggen zonde. Hij werkte jarenlang nauw samen met het festival: “Parkpop was een iconisch festival, een evenement voor Den Haag. We hopen nog steeds dat het in de toekomst nieuw leven ingeblazen wordt. Dat verdient onze stad. Kaderock kan Parkpop uiteraard niet vervangen en dat willen we ook helemaal niet. Maar we hopen wel een Parkpop-waardige line-up te hebben neergezet voor eenieder die het festival ook zo mist. Om het festival te eren en muziekliefhebbers toch nog een Parkpop-gevoel te geven, hebben we besloten Kaderock te verplaatsen naar het laatste weekend van juni. Zo houden we de gedachte aan Parkpop samen toch nog levend.”

Programma

Voorlopige line-up vrijdag 28 juni:
Wild Romance, Drum Demons, The Clarks, Kuenta, Tim Akkerman & The Ivy League en meer.

Voorlopige line-up zaterdag 29 juni:
Blaudzun, Vive la Fête, De Kraaien, Leif de Leeuw Band, Henge, Arp Frique & Family, Celebrating Amy, Speedmobile, The Blues Junkies, Terzij de Horde, Fata Boom, The Klittens, Maria Iskariot, Epistulum, Coco Cocaine en meer.

Tickets:
Vrijdag 28 juni: €12,50 (excl. €1,65 servicekosten)
Zaterdag 29 juni: €15,- (excl. €1,65 servicekosten)
Vrijdag 28 + zaterdag 29 juni: €22,50 (excl. €1,65 servicekosten)

Gratis toegang voor kinderen tot 14 jaar.
Tickets verkrijgbaar op www.kaderock.com