PvdD Den Haag vraagt aandacht voor zwerfkattenproject: ‘Bel als er één in de buurt zit’

Nieuws
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Pixabay)

Donderdag 4 april is het Wereldzwerfdierendag. De Partij voor de Dieren Den Haag zamelt deze dag spullen in voor de Dierenambulance Den Haag e.o. en vraagt zo tegelijkertijd aandacht voor het zwerfkattenproject van deze organisatie.

Jaarlijks worden in Nederland duizenden zwerfkatten opgevangen in dierenasiels. Daar worden de dieren gesteriliseerd, gechipt en gesocialiseerd, zodat ze uiteindelijk herplaatst kunnen worden. Door het project is het aantal zwerfkatten in Den Haag drastisch verminderd. Dierenambulance Den Haag e.o. vangt gemiddeld 250 katten per jaar.

Chipacties

Om het aantal zwerfdieren terug te dringen is het identificeren en registreren van dieren, middels een chip, van essentieel belang. Hierdoor kunnen dieren makkelijker worden herenigd met het thuisfront. Het is van groot belang dat gemeenten aandacht blijven houden voor chipacties. Arjan Smits, coördinator van de werkgroep Partij voor de Dieren Den Haag: “Met onze actie vragen we aandacht voor het belangrijke werk van het Zwerfkattenproject. We roepen mensen op de Dierenambulance te bellen als zij zwerfkatten in hun buurt kennen. Zo zorgen we dat ook deze dieren de zorg krijgen die zij nodig hebben.”