ADO Den Haag gaat weer trainen in het Zuiderpark

Nieuws
Sportwethouder Hilbert Bredemeijer en algemeen directeur ADO Den Haag, Natascha van Grinsven-Admiraal.
Sportwethouder Hilbert Bredemeijer en algemeen directeur ADO Den Haag, Natascha van Grinsven-Admiraal. (Foto: gemeente Den Haag)

De langgekoesterde wens van zowel de gemeente Den Haag als ADO Den Haag gaat in vervulling: het eerste mannenelftal van ADO Den Haag gaat in de loop van het nieuwe seizoen weer in het Zuiderpark gaan trainen. Dat maakten sportwethouder Hilbert Bredemeijer en algemeen directeur van ADO Den Haag Natascha van Grinsven-Admiraal bekend.

In het Zuiderpark komen twee gloednieuwe grasvelden waarop het eerste mannenelftal gaat trainen en circa honderd nieuwe parkeerplaatsen. Om de overige faciliteiten op het nieuwe trainingscomplex van ADO Den Haag te kunnen realiseren is de club met verschillende partijen in gesprek. De velden en het trainingscomplex komen op de plek waar op dit moment voetbalvereniging HDV is gevestigd. Deze verenging verhuist naar het Sportcomplex Escamp III.

Algemeen directeur Natascha van Grinsven-Admiraal vindt het geweldig dat de mannenselectie terugkeert naar Zuiderpark. “De rijke historie die de club hier kent, zorgt er niet alleen voor dat men zich verbonden voelt met onze club, maar ook met de stad Den Haag en haar inwoners. Daarnaast is de symbolische doorgang van de jeugd naar het eerste elftal terug doordat de mannen weer in het Zuiderpark gaan trainen. Het blijft de wens van ADO Den Haag om alle teams weer bij elkaar te brengen.”

Sportwethouder Hilbert Bredemeijer is naar eigen zeggen enorm trots dat de trainingen terugkeren naar de plek waar de Haagse profclub tot 2007 haar wedstrijden speelde, twee keer landskampioen werd en de bekerfinale won. “Het is geweldig dat supporters zo op de fiets naar de training kunnen.”

Een kaartje van de beoogde situatie in het Zuiderpark.