14 miljoen voor verbetering en verduurzaming woningen in Laak

Nieuws
Foto ter illusatratie.
Foto ter illusatratie. (Foto: Pixabay)

Stadsdeel Laak krijgt een forse financiële impuls van het Rijk en de gemeente van in totaal 14 miljoen euro. Met deze subsidie kunnen 1000 slechte huur- en koopwoningen van particulieren worden opgeknapt en verduurzaamd.

“Geweldig nieuws voor bewoners van Laak Centraal”, zegt wethouder Martijn Balster van Volkshuisvesting. Volgens de wethouder zijn in Laak te veel woningen in slechte staat. “Met dit geld kunnen we de komende jaren werken aan beter onderhoud en beter geïsoleerde huizen. Zo krijgt de hele wijk een kwaliteitsimpuls.”

Grote stappen zetten

Minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting maakte in een kamerbrief bekend dat vanuit het Volkshuisvestingsfonds 2024 een bedrag van 10 miljoen euro is toegekend. Door de vereiste 30% cofinanciering vanuit de gemeente Den Haag komt het beschikbaar gestelde totaalbedrag voor woningverbetering in Laak op 14 miljoen euro.
“Met de toekenning van bijna 10 miljoen uit het huisvestingsfonds door het Rijk en de 4 miljoen die wij daar als gemeente aan toevoegen, kunnen we grote stappen zetten om in Laak Centraal huizen energiezuinig en comfortabel te krijgen”, zegt wethouder Arjen Kapteijns (Energietransitie). “Dit betekent niet alleen een verbetering van 1000 woningen, maar ook een investering in de levenskwaliteit van onze bewoners.”


22 gemeenten vroegen een bijdrage uit het Volkshuisvestingsfonds aan. 14 verzoeken daarvan zijn door BZK gehonoreerd, waaronder dus de aanvraag uit Den Haag.