Elk meubel in vakkundige handen bij familiestoffeerderij De Vierde Generatie

Partnerbijdrage
De Vierde Generatie: 75 jaar ervaring in het herstofferen van banken en fauteuils, vernieuwen van binnenwerken, fineren en politoeren - maar ook met leerrestauraties, antiekrestauraties, biezen, vloerbedekking en gordijnen.
De Vierde Generatie: 75 jaar ervaring in het herstofferen van banken en fauteuils, vernieuwen van binnenwerken, fineren en politoeren - maar ook met leerrestauraties, antiekrestauraties, biezen, vloerbedekking en gordijnen. (Foto: VG)

(Partnerbijdrage)

Met vier generaties en 75 jaar ervaring in het stofferen van meubels, weet Meubelstoffeerderij De Vierde Generatie precies wat een meubel nodig heeft. “Wij kunnen wel zeggen dat we een meubelstuk begrijpen.”

Vaak is stofferen niet eens nodig, maar volstaat het binnenwerk vernieuwen, leer strak trekken of de stof reinigen. En als deze vakmannen besluiten wél tot stofferen over te gaan, weten ze precies wat ze doen. Een voorbeeld: “Sommige stoffen mogen niet op bepaalde meubelstukken. En sommige meubelstukken moet je maken met geperst schuim in plaats van met normaal polyether.”

De Vierde Generatie werkt uitsluitend met stoffen van topkwaliteit: merken als Sanderson, Kwadrat, Jabb, Chivasso, Artifort, Giorgetit Walter Knoll, B&B Italia. De prijzen van de stoffen variëren van 40 tot 500 euro. De focus van dit bedrijf ligt op antieke én moderne meubelen, met een specialisatie in Leolux, Rolf Benz, de Sede en Gelderland.


De focus van dit bedrijf ligt op antieke én moderne meubelen. - undefined


Alle stoffeerwerk zelf

De overgrootvader van de huidige eigenaar begon meer dan 75 jaar geleden met dit ambacht. Zijn grootvader is nog steeds vaak te vinden in de werkplaats. Die bevindt zich op een boerderij vlakbij Den Haag, waar alle stoffeerwerk door de familie zelf wordt gedaan. Het kantoor van De Vierde Generatie ligt in Den Haag, maar meestal gaan de vakmannen bij de klant thuis langs: “Het is belangrijk om de stoffen bij het interieur te houden.”


Grote projecten werden onder meer uitgevoerd in het Hard Rock Café in Antwerpen, een ambassade in Den Haag en een museum in Amsterdam.

Dierbaar, slim en trendy

Bij het retourneren van het meubel aan de klant, horen ze vaak verhalen over de geschiedenis ervan: “Een stoel is bijvoorbeeld doorgegeven van moeder op dochter. Wij nemen het verleden eigenlijk mee naar de toekomst.” 

Het laten herstofferen van meubels kent nog een groot voordeel: “Meubels van vroeger gaan veel langer mee dan de meubels die tegenwoordig worden geproduceerd.” En bovendien is klassieke meubelen in een nieuw jasje steken dé interieurtrend van dit moment.

Lang genieten

Met de bank of stoel waarvan het zitcomfort weer optimaal is, kunnen klanten 25 tot 30 jaar vooruit. De Vierde Generatie geeft 5 jaar garantie op de stoffen, maar komt ook daarna gerust even langs als er een kleine reparatie nodig is. Kortom: wie het zichzelf gunt lang te genieten van een comfortabel meubel, is bij dit ambachtelijke bedrijf aan het beste adres. 

Meubelstoffeerderij De Vierde Generatie is gevestigd aan de Prinses Beatrixlaan 18, 2595 AK Den Haag. Winkelbezoek is mogelijk op afspraak. Telefoon: 070-2057037.