Sopraan Johannette Zomer eert in Tranen van Maria vijf wereldvrouwen

Partnerbijdrage
De voorstelling is opgebouwd rondom succesverhalen over vijf wereldvrouwen.
De voorstelling is opgebouwd rondom succesverhalen over vijf wereldvrouwen. (Foto: Pascale Drent)

Sopraan Johannette Zomer & Friends brengen zaterdagavond 4 maart in de Nieuwe Kerk aan het Spui in Den Haag ‘Tranen van Maria’. De voorstelling is opgebouwd rondom succesverhalen over vijf wereldvrouwen die hebben geleden, gevochten en overwonnen. 

Het Stabat Mater van Pergolesi, gezongen door Johannette Zomer en Cécile van de Sant, vormt de basis van het muzikale deel. Ook klinken er enkele middeleeuwse lofzangen en hedendaagse werken van onder meer Mathilde Wantenaar. Zangeres Rolinda Kross brengt Sefardische en Jiddische liederen. Ze wordt daarbij op contrabas en gitaar begeleid door Tis Marang. De framedrums van de groep Saffraan - Ritueel Drumtheater vormen de hartslag van de voorstelling, die onderdeel is van een landelijke tournee in het kader van de Internationale Vrouwendag (8 maart).

Verhaal van Oegandese Malaika Oringo

Aangrijpend is het verhaal over de Oegandese Malaika Oringo, tegenwoordig woonachtig in Friesland. Op zeer jonge leeftijd raakt ze in de oorlog haar vader kwijt en als ze negen is sterft haar moeder. De kinderen raken op drift, alle stabiliteit verdwijnt uit hun leven. Op zestienjarige leeftijd wordt Malaika onder valse voorwendselen naar Nederland gelokt waar ze jarenlang dingen moet doen die ze absoluut niet wil. Ze wordt gered uit deze slavernij en gaat studeren: Human Studies en een Master Internationaal Management. Tegenwoordig werkt ze bij het Leger des Heils in Brussel en onlangs mocht ze spreken voor het Europees Parlement. Met haar stichting Footprint to Freedom ondersteunt Malaika slachtoffers van mensenhandel. “Ik draag mijn littekens met trots om andere vrouwen te laten zien dat er leven is aan het eind van de tunnel.”

Tickets

Aanvang om 20.30 uur. Tickets en informatie: www.johannettezomer.com