Tennispark Berg & Dal viert jubileum

Partnerbijdrage
Hoeve Berg & Dal.
Hoeve Berg & Dal. (Foto: pr)

Tennisvereniging Berg & Dal viert dit jaar haar 90-jarig jubileum. Het park waar de vereniging is gehuisvest, bestaat zelfs 100 jaar. “Tennis en gezelligheid gaan hier hand-in-hand”, zegt Jan van Munster met een tevreden lach. Als eigenaar van het tennispark heeft hij het ledental in circa 15 jaar zien groeien van 400 naar 1800. In gesprek met De Posthoorn vertelt Jan waarom Berg & Dal zo geliefd is bij de leden en ook niet-leden.

Door Alexander Serban

De gravelbanen worden door Jan zelf op dit moment klaargestoomd voor de opening van het seizoen op 7 april. Jan, al 42 jaar kunstgaleriehouder met een vestiging aan het Noordeinde in Den Haag, stapte in 2006 bij toeval Berg & Dal binnen. “Iemand daar had interesse in bronzen beelden via mij. Wat een schitterend park met die monumentale, meer dan 600 jaar oude boerderij, dacht ik. Een jaar later was ik de nieuwe eigenaar!” Het park bevond zich in een slechte staat van onderhoud. De ondernemer in Jan werd getriggerd. Met een investering vanuit zijn eigen galerie begon hij het park opnieuw op te bouwen.

Tennispark en Sportcafé

Berg & Dal beschikt over acht gravelbanen en twaalf moderne all-weather SmashCourt-banen. Achttien banen waren al verlicht, binnenkort geldt dat voor alle banen. Jan: “De huidige tennisbanen voor alle weersomstandigheden waren destijds van gravel waar niet op te spelen viel. Die liet ik direct renoveren. Een paar maanden geleden zijn deze banen weer hightech vernieuwd. Met die investering kunnen onze leden het hele jaar door tennissen!”

Op Tennispark Berg & Dal kun je zowel recreatief als competitief tennissen. In het voor- en najaar wordt er zeven weekenden achter elkaar competitie gespeeld door vele teams. Jan: “In deze weekenden stellen wij echter altijd vier banen beschikbaar alleen voor recreatieve tennissers.”

Ontmoetingsplaats

Berg & Dal is een ontmoetingsplaats voor sportminnend publiek, waar je in een bosrijke omgeving kan tennissen en in het Sportcafé een lunch of diner kan nuttigen. Is het te druk daarbinnen, dan loop je de trap op naar het bovengelegen restaurant. Jan: “Bij mooi weer is ons park net een strandpaviljoen. Mensen komen van het strand hiernaartoe om de dag gezellig af te sluiten. Zij zijn afkomstig uit de omringende wijken, maar ook uit Scheveningen, Loosduinen, Rijswijk en zelfs het Westland. Dit komt door de combinatie van tennissport op goede, verlichte banen en culinair genieten. Veel mensen plakken hier na het tennissen een gezellig avondje uit eten aan vast in groepsverband. Wij verzorgen ook grote feesten, recepties, borrels en zelfs ook uitvaarten! Tevens voor niet-leden. Dit totaalpakket is goud waard en onderscheidend.”

Culinair Berg & Dal

Bij Berg & Dal geniet je van een driegangenmenu voor slechts 20 euro op maandag tot en met donderdag en 22,50 euro op vrijdag en zaterdag. Jan: “Dat was 29,50 vanwege de hogere kosten en zou nóg duurder moeten worden door de energierekening van nu. Dat heb ik een halt toegeroepen. Ik wil mensen goed laten eten voor een fijne prijs en niet wegdrijven door oplopende prijzen.” Als gevolg van aanhoudend stijgende prijzen besloot Jan wel het roer om te gooien wat betreft de inkoop. “We gaan zelf op pad om alle producten en benodigdheden scherp en kwalitatief in te kopen. Dat scheelt duizenden euro’s op jaarbasis. Leveranciers mogen alleen aanblijven wanneer zij met de prijs meebewegen naar beneden. Warmte geven wij door zelf hout te hakken voor de houtkachel. En wij gooien niets weg. Recyclen is het toverwoord, maar wel met sfeer.”

Personeel gevraagd

In deze tijden is horecapersoneel schaars. Jan laat weten dat er vacatures zijn voor barpersoneel, een leerling-kok en tennisleraren. “Wie graag wil werken in een leuke en sportieve omgeving, nodigen wij van harte uit. Wij bieden een leuke goed betaalde baan.” Op de tafels zijn QR-codes bevestigd. Zo
kun je via de online menukaart gelijk je bestelling doorgeven. Jan: “Wij willen voorkomen dat door een tekort aan personeel de gasten zelf hun bestelling moeten halen. Snelle service is belangrijk. Solliciteer bij ons, zou ik zeggen!”

Jubileum

Het jubileum gaat niet onopgemerkt voorbij. Naast tal van leuke activiteiten heeft Tennisvereniging Berg & Dal een mooie aanbieding voor nieuwe leden. “Alle leeftijden zijn hier natuurlijk welkom, maar wij willen ook graag een plek bieden aan jonge leden tot 45 jaar. Zij krijgen 90 euro korting op het volledige lidmaatschap in het eerste jaar!”

Jubileumactie

90 jaar HTV Berg & Dal 90 euro korting op volledig lidmaatschap voor tennissers van 24 t/m 45 jaar www.htvbergendal.nl
Diner: 3-gangenmenu € 20,- op maandag t/m donderdag vrijdag en zaterdag € 22,50 www.bistrobergendal.nl
Personeel gevraagd: barpersoneel, leerling-kok en tennisleraren
e-mail: horeca@tennisparkbergendal.nl
Tennispark Berg & Dal, Daal en Bergselaan 11, tel. 070-3251333

Het restaurant.