7 november in Amare: Laatste nieuws Binnenhofrenovatie op informatiemarkt

Partnerbijdrage
Den Haag. Binnenhof met vooraanzicht op de Ridderzaal.
Den Haag. Binnenhof met vooraanzicht op de Ridderzaal. (Foto: Carel de Groot)

Benieuwd naar de nieuwe publieksentree van de Tweede Kamer en de inrichting van de Hofplaats? Meer weten over de archeologische vondsten onder de voormalige Hofkapel? Of heeft u een vraag voor de architecten over de nieuwe gracht en brug bij de Stadhouderspoort? Dinsdag 7 november organiseert het Rijksvastgoedbedrijf tussen 16.30 en 20.00 uur een informatiemarkt over de Binnenhofrenovatie in Amare in Den Haag. Een unieke kans om het laatste nieuws van de architecten, aannemers en plannenmakers zelf te horen.

De plannen voor de Binnenhofrenovatie beginnen steeds meer vorm te krijgen. De Tweede Kamer is na de renovatie voor het publiek bereikbaar via een nieuwe entree op de sterk vergroende Hofplaats. Bij de Stadhouderspoort komt een nieuwe gracht en brug. Op het Buitenhof kan iedereen vanaf voorjaar 2024 een opvallend uitzichtpunt beklimmen voor een unieke kijk op de renovatie van bovenaf. Zelfs de bouwketen worden bijzonder, in de hoek van de Hofvijver bij de Mauritstoren verrijst een ‘ketenpark’ met spiegelende gevels en een duinlandschap op het dak.

De foyer op de eerste verdieping van Amare wordt op dinsdag 7 november omgetoverd tot bruisend marktplein met informatiestands, lezingen van bekende architecten en een virtueel museum archeologie. Op de markt kunt u in gesprek met architecten, aannemers, gemeente en medewerkers van het Rijksvastgoedbedrijf over alle nieuwe plannen en ontwerpen. Of wilt u meer weten over de archeologische vondsten, de aankleding van de bouwschuttingen en het nieuwe informatiecentrum op Plaats 22? Ook dan bent u van harte welkom.

Aanmelden is niet nodig. Iedereen kan tussen 16.30 en 20.00 uur gewoon binnenlopen in Amare aan het Spuiplein 150 in Den Haag.

Meer informatie over de markt en de lezingen is te vinden op www.binnenhofrenovatie.nl.