Verdachten aangehouden in Den Haag in langdurend drugsonderzoek

Politie
De verdovende middelen waren bij elkaar zo'n 10 à 15 miljoen euro waard.
De verdovende middelen waren bij elkaar zo'n 10 à 15 miljoen euro waard. (Foto: Pixabay)

De politie heeft vanochtend zes personen aangehouden in Limburg, Rotterdam en Den Haag op verdenking van betrokkenheid bij drugshandel. Het onderzoek hiernaar liep al sinds juli 2021.

In juli 2021 vervoerde de chauffeur van een vrachtauto levensmiddelen. De dozen waren niet goed opgestapeld en vielen tijdens een rit vanuit Oostrum (Limburg) om. Tijdens het goed zetten van de dozen werden op een parkeerplaats in Maasbree (ook in Limburg) drugs tussen de lading ontdekt. Het bleek uiteindelijk te gaan om een partij XTC-pillen en amfetamine, bij elkaar zo’n 240 kilo. De lading was afkomstig uit een loods van een bedrijf in Oostrum.  De straatwaarde: tussen de 10 en 15 miljoen euro.

Aanhoudingen

De afgelopen maanden werden er grote stappen gezet in het onderzoek. Dinsdagochtend 4 oktober konden er zes mannelijke verdachten worden aangehouden. Naast een 29-jarige verdachte uit Venlo, drie verdachten van 21, 27 en 31 jaar oud uit Vlaardingen en een 49 jaar oude man uit Waddinxveen, was onder hen ook een 39-jarige man uit Rijswijk.

Politiebureaus in Limburg

Alle verdachten worden in de loop van de dag overgebracht naar politiebureaus van de eenheid Limburg en worden daarna verhoord, meldt de politie. Aanstaande vrijdag worden ze voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Districtsrecherche Noord en Midden Limburg.