Lijsttrekker JA21 Zuid-Holland voor Statenverkiezingen bekend

Politiek
Statenlid Toine Beukering wordt lijsttrekker van JA21 Zuid-Holland.
Statenlid Toine Beukering wordt lijsttrekker van JA21 Zuid-Holland. (Foto: Zuid-Holland.nl)

De Provinciale Statenverkiezingen komen eraan, op 15 maart 2023: we mogen stemmen op een partij die ons voor Zuid-Holland gaat vertegenwoordigen. Maar waar gaan die verkiezingen eigenlijk over? Wat wordt er besloten op provinciaal niveau? Om dat inzichtelijk te maken, plaatsen we berichtgeving online die over het provinciaal bestuur gaat. In dit bericht: Toine Beukering wordt lijsttrekker voor partij JA21 Zuid-Holland. 

De kandidatenlijst van JA21 voor Zuid-Holland is bekend. Met de slogan ‘Het moet echt anders’ gaat JA21 de verkiezingen in. “Uit tientallen aanmeldingen uit heel Zuid-Holland hebben we een lijst samengesteld met oude bekenden en nieuwe talenten!”

‘Vertrouwensbreuk herstellen’

Zittend statenlid Toine Beukering wordt lijsttrekker voor JA21 voor Zuid-Holland. “JA21 Zuid-Holland gaat de vertrouwensbreuk tussen inwoners en de politiek herstellen, geen dwang en geen windturbines!” aldus de lijsttrekker van JA21 Zuid-Holland.

Anderen op lijst

Op de lijst voor Zuid-Holland staan Thom van Vlugt op plek twee, Pauline de Bes staat op plek drie, nummer vier op de lijst is Luuk Wilson en Thijs Pince van der Aa op plek 5. De nummers 6 tot en met 10 zijn Matthijs Sandmann, Max van Duijn, Lisa Groen en Mike Sattler. In totaal staan er nu 28 mensen op de deze lijst.

Groots event

JA21 presenteerde maandag 19 december in een groots event de lijsttrekkers en kandidaten voor alle provincies in de komende Statenverkiezingen.

De verkiezingen voor Provinciale Staten zijn op 15 maart 2023. Behalve de Provinciale Staten, bepalen deze verkiezingen ook de samenstelling van de Eerste Kamer. “JA21 daagt de coalitie VVD, D66, CDA en ChristenUnie uit in deze verkiezingen, want: het moet echt anders. We zijn in de peilingen de derde partij van Nederland, en we zijn vast van plan die verwachting minimaal waar te maken. Of te overtreffen, want 15 maart is nog maar het begin!”