Vragen over containerbranden op Mari Andriessenerf

Politiek
Afbeelding
(Foto: Hart voor Den Haag)

Hart voor Den Haag luidt de noodklok over brandstichting bij vuilcontainers op het Mari Andriessenerf in Loosduinen. De gemeente heeft daar containers geplaatst voor de inzameling van flessen, papier en karton, maar deze zijn volgens Hart voor Den Haag steeds vaker doelwit van brandstichting.

Het viel wijkvertegenwoordiger van Hart voor Den Haag, Oscar Olierook, steeds vaker op. Brandplekken en rondvliegende stukjes as in zijn geliefde Loosduinen. Olierook: “De containers worden in brand gestoken, met alle schade en overlast van dien voor de bewoners. Het is onacceptabel dat zij hier de dupe van worden.”

Raadslid Ralf Sluijs ging in gesprek met Olierook. Sluijs: “De afgelopen weken kwam het zelfs diverse malen voor. Dat levert flinke schade en overlast op voor de bewoners van de wijk. Meerdere mensen melden ons dat zij de containers inmiddels liever kwijt dan rijk zijn.”

Volgens Olierook ligt een deel van het probleem bij de opening van de papiercontainers: “de opening is nu een groot open gat met uitstekend papier. Dat nodigt zulke herrieschoppers uit om in brand te steken.”

Sluijs zoekt de oplossing bij de gemeente: “Er moet wat aan gebeuren. Dit kan middels meer handhavingscontrole, hogere boetes of meer cameratoezicht.” Sluijs stelt schriftelijke vragen aan het college de situatie aan te pakken en de brandjes te blussen.