NK Beachvolleybal van 12 tot en met 14 augustus in Den Haag

Sport
De beste beachvolleyballers van Nederland komen in actie in het stadion in Scheveningen.
De beste beachvolleyballers van Nederland komen in actie in het stadion in Scheveningen. (Foto: Pim Waslander)

Scheveningen is van 12 tot en met 14 augustus het decor van het NK Beachvolleybal. In het The Hague Beach Stadium wordt bepaald wie de opvolgers worden van Stam/Schoon en Boermans/De Groot. 

Het Nederlands kampioenschap vormt de afsluiting van het seizoen voor regulier beachvolleybal. De stops op de Nightwatch Eredivisie Beach zijn gespeeld, traditiegetrouw willen in Scheveningen alle Nederlandse topteams met een titel de kroon op hun seizoen zetten.

Recreanten

Tegelijkertijd met het NK wordt op zaterdag en zondag ook het Summer Beach Volleyball Circuit georganiseerd. Recreanten van alle niveaus kunnen met 50% korting meedoen. Het is de ideale combi: zelf eerst een toernooitje spelen en dan in het stadion kijken naar absoluut topbeachvolleybal.

Memorial

Op zondag 14 augustus wordt er uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van ‘mister beachvolleybal’ Frank van Overeem. Samen met de Nevobo is besloten deze dag tot de Frank van Overeem Memorial Day uit te roepen. Frank is op 12 juni 2021 overleden en er is vanwege coronamaatregelen nog geen gelegenheid geweest voor een eerbetoon aan deze beachvolleybalgrootheid van Nederland.

Clinics

Deze week zijn er door heel Den Haag clinics, waaraan iedereen mag deelnemen, of je nu volleybalervaring hebt of niet. In de bijlage vind je het overzicht van de clinics. Op de finaledag van het NK is er in het The Hague Beach Stadium een afsluitende clinic. Ook hieraan mag eenieder deelnemen.
Organisator Sportworx is voor het NK een samenwerking aangegaan met het Huidfonds om aandacht te vragen voor huidkanker. Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt te maken met huidkanker. Dat is een schrikbarend aantal en de risico’s van deze aandoening worden onderschat. Er is een cultuuromslag in Nederland nodig, want een gebruinde huid wordt nog steeds gezien als een teken van gezondheid. Sporters smeren zich ook maar zelden in.

Campagne

De Nationale Huid- kankerpreventiecampagne #geenvandevijf maakt mensen bewust van de gevaren van huidkanker. Tijdens de finales van het NK Beachvolleybal zal het Huidfonds aanwezig zijn om mensen te informeren.

Gratis

Het Nightwatch NK Beachvolleybal is gratis te zoeken. Wedstrijden worden gespeeld in en rondom het The Hague Beach Stadium aan de boulevard in Scheveningen. Op zondag 14 augustus zijn de finales in het stadion.