Zo’n tien jaar geleden begon Dunlop DKC dankzij een goede mix van ervaren spelers en jonge talenten de Nederlandse top te bestormen.
Zo’n tien jaar geleden begon Dunlop DKC dankzij een goede mix van ervaren spelers en jonge talenten de Nederlandse top te bestormen. (Foto: DKC)

Dunlop DKC aan vooravond van derby tegen VELO

Sport

Voor de badmintonners van Dunlop DKC staat er aanstaande zaterdag een heuse derby op het programma. In sporthal Hoge Veld ontvangen de Hagenaars VELO uit Wateringen. Tussen beide clubs ligt slechts anderhalve kilometer. We mogen daarom wel spreken van een echte ‘burenruzie’.

Wedstrijden tussen Dunlop DKC en VELO staan al tientallen jaren garant voor net even wat meer spanning en (sportieve) strijd dan andere badmintonduels. Aangezien er veel spelers en trainers actief waren voor beide clubs is er veelal een vriendschapsband tussen leden van Dunlop DKC en VELO. Maar zodra de eerste shuttle geslagen is, is dat vergeten en telt alleen de winst. 

Hagenaars speelden jarenlang geen rol van betekenis

De Hagenaars speelden jarenlang geen rol van betekenis in de Eredivisie. Daarom waren wedstrijden tegen VELO – dat vaak meedeed om de titel en ook twaalf keer landskampioen werd – eigenlijk zelden spannend te noemen. Zo’n tien jaar geleden veranderde dat, toen Dunlop DKC dankzij een goede mix van ervaren spelers en jonge talenten de Nederlandse top bestormde. Dat resulteerde in een landstitel (2015) en drie verloren finales (2013 en 2017 en 2019). Sindsdien zijn wedstrijden tussen deze ‘buren’ vaak erg aantrekkelijk, waarin er zelden een duidelijke favoriet is aan te wijzen.

Slechts één punt meer

Ook het duel van zaterdag kan zomaar eens een ‘close match’ worden. Zowel Dunlop DKC als VELO begonnen prima aan dit seizoen. De formatie van hoofdtrainer Dennis Lens speelde twee uitwedstrijden. Die werden allebei met 2-6 gewonnen van respectievelijk Drop Shot en BC Smashing. Tegen laatstgenoemde club hadden de Hagenaars eigenlijk een grote zege verwacht. Dunlop DKC staat derde in de Eredivisie met twaalf punten. VELO heeft slechts één punt meer. Er was een nipte 3-5 overwinning bij BC Amersfoort. Vorige week werd AMOR op een duidelijke nederlaag getrakteerd: 8-0. Alle voortekenen lijken erop dat het publiek zaterdag een spannende confrontatie gaat zien.

Zaterdag

Dunlop DKC – VELO begint zaterdag 24 september om 19.00 uur in sporthal Hoge Veld in Den Haag. Die middag staan de tweede teams (Eerste Divisie) van deze clubs ook tegenover elkaar in dezelfde hal. Die wedstrijd begint om 14.30 uur.

Afbeelding
Negen gedurfde verhalen in Week van Toegankelijkheid in Atrium Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Dennis Groenewold verkozen tot voorzitter presidium: ‘Zorgen dat de raad goed werkt’ Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
‘In de natste maand van het jaar regent het niet het vaakst’ Weer 27 sep, 18:28
Afbeelding
Dierenambulance krijgt stadspenning uitgereikt Algemeen 27 sep, 15:39
Afbeelding
Loosduinen is het eerste stadsdeel met een woongebouw met het Wonen met een Plus-concept Algemeen 27 sep, 15:25
Afbeelding
Dierenambulance Den Haag bestaat 50 jaar: ‘De vogels stonden kwetterend naast de receptie’ Algemeen 27 sep, 13:50
Afbeelding
Zó serieus neemt gemeente Den Haag het NK Tegelwippen Cultuur 27 sep, 10:14
Afbeelding
Na twee jaar weer kerstmarkt op het Lange Voorhout Algemeen 27 sep, 07:53
Afbeelding
Ook in Rijswijk lopen werkzaamheden WarmtelinQ vertraging op Algemeen 26 sep, 17:25
Afbeelding
Gemeente sluit convenant met bewindvoerders voor betere hulpverlening aan Haagse inwoners met schulden Algemeen 26 sep, 16:46
Afbeelding
Hagenaar opgepakt met twee wapens na winkeldiefstal 112-nieuws 26 sep, 16:21
Afbeelding
In Week tegen Eenzaamheid buurtdiners in Laak, Loosduinen en Ypenburg Algemeen 26 sep, 13:10
Afbeelding
46e editie CPC loop in Den Haag verloopt sfeervol Sport 25 sep, 18:32