Dunlop DKC vecht zich naar overwinning op Duinwijck

Sport
Michel Kruijt (links) en Mark Caljouw tijdens de herendubbel, die een sleutelpartij was in de wedstrijd.
Michel Kruijt (links) en Mark Caljouw tijdens de herendubbel, die een sleutelpartij was in de wedstrijd. (Foto: DKC)

De badmintonners van Dunlop DKC hebben zaterdagavond 7 januari een knappe zege geboekt. De Hagenaars stonden uit bij recordkampioen Duinwijck met 3-1 achter. Dankzij een ijzersterke comeback wist de formatie van hoofdcoach Dennis Lens toch met een overwinning huiswaarts te keren: 5-3.

In Haarlem trad Dunlop DKC aan met een volledige selectie. Zo was kopman Mark Caljouw voor de eerste keer in de kampioenspoule van de partij. Bij Duinwijck ontbraken enkele namen, waaronder Ties van der Lecq en Debora Jille. Hierdoor ging de landskampioen van 2015 als favoriet dit duel in.

Herendubbel

Ondanks die favorietenrol begon Dunlop DKC matig aan de wedstrijd. Zoals gezegd, stond het na de eerste vier wedstrijden op ruime achterstand. Een sleutelpartij was de herendubbel. DKC’ers Michiel Kruijt en Caljouw stonden tegenover Aram Mahmoud en Wessel van der Aar. Het Haagse koppel won de eerste game in verlenging: 23-21. Ook de tweede game ging lang gelijk op, maar werd nu een prooi voor Duinwijck. In de beslissende game moesten beide duo’s tot het uiterste gaan om de punten binnen te slepen. Na een schitterend gevecht bleken de Haarlemse mannen nét wat beter: 27-25. Het vrouwendubbel ging wel naar Dunlop DKC. Beide damessingles waren voor Duinwijck.

Nummer 1 van Nederland

Beide mannensingles moesten door Dunlop DKC gewonnen worden om niet met een nederlaag of gelijkspel terug te keren naar Den Haag. Caljouw en Joran Kweekel toonden aan niet voor niets de nummer één (Caljouw) en twee van Nederland te zijn. Eerstgenoemde versloeg Finn Achthoven met twee keer 21-16. Kweekel had iets meer moeite zich te ontdoen van Mahmoud, maar slaagde daar in drie games wel in. Daarmee ging men met een 3-3 tussenstand de gemengd dubbels in.

Sterke mixed dubbels

Dunlop DKC staat al jaren bekend om sterke mixed dubbels die het kan opstellen. Altijd een belangrijk wapen van de ploeg van Lens. En dat bleek in Haarlem eens te meer. Gijs Duijs en Alyssa Tirtosentono zetten Van der Aar en Meerte Loos met 22-20 en 21-16 opzij. Kweekel en Marlies Baan lieten Achthoven en Corine Breukers vrij kansloos: 21-11 en 21-15. Zo sleepte Dunlop DKC er alsnog een overwinning uit.

Koppositie heroveren

Direct na de wedstrijd stond Dunlop DKC bovenaan in de kampioenspoule met 24 punten. Maar omdat Duinwijck zondag nog een wedstrijd speelde (4-4 tegen F.I.T. Almere) gaat de 27-voudig landskampioen nu weer aan kop met 27 punten. Volgende week hoopt Dunlop DKC de koppositie te heroveren. Op zaterdag 14 januari wordt in Wateringen de derby tegen VELO gespeeld, de hekkensluiter van de kampioenspoule. De aanvang is 19.00 uur.