Haagse karateka Elise Reedijk naar Global Games 2023

Sport
Elise in actie op de EK Para-Karate 2023.
Elise in actie op de EK Para-Karate 2023. (Foto: pr)

De Haagse karateka Elise Reedijk neemt deel aan de Virtus Global Games 2023. De zesde editie vindt plaats van 4 tot en met 10 juni in Vichy in Frankrijk. 

De Virtus Global Games is de belangrijkste internationale competitie voor sporters met een verstandelijke beperking. Afgelopen maart behaalde Elise Reedijk van budoschool Kai Sei een bronzen medaille op de EK Para-Karate een bronzen medaille behaalde. 

Aan de Virtus Global Games nemen atleten uit Europa, Amerika, Azië, Afrika en Oceanië deel. Dat doen ze in diverse takken van sport. In Frankrijk worden meer dan 1.000 sporters en 400 medewerkers uit 80 verschillende landen verwacht! In één week tijd zullen er maar liefst vijftien wereldtitels verdeeld worden.

Op donderdag 8 juni staan de karate wedstrijden gepland. Elise, uitkomend in de klasse Intellectually Impaired Female K21, gaat dan op de tatami de strijd aan voor een plek op het erepodium.

Kai Sei is zeer verheugd over de ontwikkeling van het Para-Karate in Nederland, iets waar de Zoetermeerse budoschool zich al lange tijd voor in zet.