Dit weekend gratis sporten uitproberen tijdens Stadsspelen in Zuiderpark

Sport
Jongeren krijgen tijdens een vorige editie van de Stadsspelen les in boksen.
Jongeren krijgen tijdens een vorige editie van de Stadsspelen les in boksen. (Foto: BEELD31)

De Stadsspelen vinden dit jaar plaats op 23 en 24 september in en rondom de Sportcampus Zuiderpark. Het gratis evenement biedt inwoners van Den Haag de kans om kennis te maken met diverse sporten en leuke activiteiten bij hen in de buurt.

Het weekend draait om samen bewegen en genieten. Bezoekers kunnen meedoen aan verschillende sporten, zoals voetbal, hockey, atletiek en nog veel meer. Met een uitgebreid programma op beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur vol sport, muziek, optredens en lekker eten is er voor elke leeftijd iets te beleven. Meer dan 50 sport- en beweegaanbieders uit de hele stad laten deze dagen  bezoekers kennismaken met de mogelijkheden van het beweegaanbod. 

Goed gevoel

Buurtbewoner Sabitrie (33) kijkt uit naar de Stadsspelen. Hoe fijn het is om regelmatig te bewegen heeft ze al eerder ontdekt. Het geeft haar een goed gevoel.  ”Voor mijn gezondheid vind ik het belangrijk om in beweging te blijven. Ik ga naar de sportschool, wandel veel en ik ga elke week naar yogales samen met mijn nicht. Heerlijk! Eerst ontspannen en daarna gezellig bijkletsen.’ zegt Sabitrie. Waarom ze dan toch naar het evenement in het Zuiderpark gaat? “Ik vind het interessant om nieuwe sporten uit te proberen. Vooral ook om samen plezier te hebben en naar huis te gaan met het gevoel van een geslaagd dagje uit voor ons allemaal”, besluit ze.

Genoeg aanbod

Ook professioneel beachvolleybalster Katja Stam vindt de Stadsspelen in Den Haag een goede zaak. ‘’Het mooie van een grote stad als Den Haag, is dat je aan elke sport kunt deelnemen die je maar wil. Er is genoeg aanbod in elke buurt. Tijdens de Stadsspelen kun je hier op een toegankelijke manier kennismaken met deze mogelijkheden”, legt ze uit.

Stam is ook actief betrokken bij het Haagse beweegfestival. Samen met Raïsa Schoon geeft ze tijdens de Stadsspelen een clinic beachvolleybal. Ze is daarin niet de enige;  er zijn meer topsporters die clinics geven. 

‘Bewegen zorgt voor verbinding en een gezonde levensstijl’

Ook sportwethouder Hilbert Bredemeijer liet al eerder weten enthousiast te zijn over de terugkeer van de Stadsspelen. Hij benadrukte het belang van dit evenement. “De Stadsspelen zijn een geweldige gelegenheid voor alle inwoners van Den Haag om samen te komen, te bewegen en te genieten van sport en spel. Het versterkt de sociale verbinding en bevordert een gezonde levensstijl. Ik kijk ernaar uit om iedereen te verwelkomen en er samen een fantastisch weekend van te maken.”

De bezoeker kan 23 en 24 september meedoen met tal van sporten. Bijvoorbeeld met voetbal, basketbal, freerunnen of dansen. Er zijn ook  verschillende activiteiten zoals een bingo, een opblaasbare stormbaan of voor de allerkleinsten: schminken in de kids corner. Kortom: met een uitgebreid programma vol sport, muziek, optredens en lekker eten is er voor elke leeftijd op beide dagen van 10:00 – 17:00 uur iets te beleven.

Meer informatie op stadsspelendenhaag.nl

Het hele gezin kan meedoen tijdens de Stadsspelen.