ADO Den Haag presenteert shirt in Escher-stijl

Sport
Dit speciale ADO Den Haag shirt is een vrije interpretatie op de collectie van het Escher in Het Paleis
Dit speciale ADO Den Haag shirt is een vrije interpretatie op de collectie van het Escher in Het Paleis (Foto: pr)

ADO Den Haag heeft dit seizoen niet alleen een thuis- en uitshirt, in het kader van de 125ste geboortedag van graficus M.C. Escher presenteerde de Haagse voetbalclub een exclusief en artistiek shirt in de stijl van de beroemde graficus. 

Dit speciale ADO Den Haag shirt is een vrije interpretatie op de collectie van het Escher in Het Paleis. Het combineert de zwart-witte kleuren met kenmerkende Italiaanse blokken, verwijzingen naar grafische technieken en illusies waar ook Escher bekend om staat. Het resultaat is een uniek en opvallend ontwerp dat de verbinding legt tussen voetbal, kunst en de trots voor onze stad Den Haag. Het ontwerp komt extra goed tot uiting doordat  Hommerson, Biersteker, Veneco en Sir Winston voor dit unieke shirt afstand hebben gedaan van de sponsorpositie op het shirt. Op vrijdag 6 oktober speelt ADO Den Haag de wedstrijd tegen TOP Oss in deze unieke shirts. 

Gelimiteerde oplage

Sinds woensdag 4 oktober  zijn deze shirts in gelimiteerde oplage te bestellen, uitsluitend via de webshop van ADO Den Haag. Vanaf dinsdag 10 oktober is het bestelde shirt  af te halen in de Fanstore. 

Sport x Kunst

Iedereen die het shirt weet te bemachtigen krijgt ook de mogelijkheid om kennis te maken en een bezoek te brengen aan Escher in Het Paleis en ook de ADO Kids kunnen binnenkort afreizen voor een clinic. ADO Den Haag zal op haar beurt bezoekers van Escher stimuleren om kennis te maken met een thuiswedstrijd van ADO Den Haag.

Robin Burgman, Marketing Manager bij ADO Den Haag, uit zijn enthousiasme over deze unieke samenwerking: “Dit shirt is het resultaat van een prachtige samenwerking tussen ADO Den Haag en Escher in Het Paleis. Het vertegenwoordigt onze rijke geschiedenis en de creativiteit van onze stad. We zijn trots op onze stad en willen dat uitdragen. Het mooie is dat we echt de samenwerking opzoeken. Naast de totstandkoming van het shirt hebben we gezien dat deze werelden dichter bij elkaar liggen dan we wellicht op het eerste oog zouden denken, oefening baart kunst geldt namelijk zowel op het veld als op papier.’’

Fantastisch

Marcel Westerdiep, general manager Escher in Het Paleis & Iris de Jager, projectleider Escher jubileumjaar voegen hieraan toe: “Escher in Het Paleis vindt het fantastisch om op deze wijze met ADO de 125e verjaardag van de internationale bekende Nederlandse kunstenaar te vieren. Het samenbrengen van twee iconen van onze mooie stad is een prachtige viering van verschillende soorten passie die niet voor elkaar onder doen maar juist veel met elkaar gemeen hebben, bij elkaar opgeteld een verbindende trots voor Den Haag.”

Fotoshoot in Escher in het Paleis.
Het shirt met het bijzondere ontwerp.