FC Skillz uit Wateringse Veld voor het eerst in Top 200 amateurclubs

Sport
FC Skillz in actie tegen SV Den Hoorn.
FC Skillz in actie tegen SV Den Hoorn. (Foto: Alex Pronk/Haaglanden Voetbal)

De voetbalclub FC Skillz uit Wateringse Veld maakt voor het eerst zijn opwachting in de prestigieuze Top 200 van amateurclubs, samengesteld door De Voetbaltrainer. Deze ranglijst, gebaseerd op het competitieniveau van zowel jeugdselecties als het eerste team, markeert een bijzondere prestatie voor de club.

Westlandia staat op plek 13, FC ’s-Gravenzande op plek 61, VELO is 91ste en Verburch staat op plek 193.

De beoordeling van de clubs is tot stand gekomen door het competitieniveau van de jeugdselecties en het eerste elftal te evalueren. Hierbij is de indeling in fase 2 (oktober - december) als uitgangspunt genomen, inclusief de impact van Onder 23-teams bij de junioren en de selecties van Onder 19 óf Onder 18. De rangschikking is bepaald op basis van het niveau van het eerste elftal, gevolgd door dat van de jeugdteams in het geval van gelijke punten.

Nieuwkomers

AFC uit Amsterdam voert de ranglijst opnieuw aan, gevolgd door de Koninklijke HFC en Quick Boys. Opvallend zijn nieuwkomers in de top 10, waaronder AFC ’34, Hollandia en DEM. Niet alleen FC Skillz, maar ook andere clubs zoals Houten, Noordwijk en FC Rijnvogels maken hun entree in de Top 200.

Dit jaar is er ook een vergelijking tussen het eerste elftal en de jeugdteams, en tussen betaald voetbalorganisaties (bvo’s) en amateurclubs. Voor gedetailleerde ranglijsten, provincie-overzichten en meer informatie over de puntentelling, kan men de link volgen.