Loosduinen na 0-5 winst bijna zeker van periodetitel

Sport
Pieter Blanken tijdens een van zijn reddingen deze middag.
Pieter Blanken tijdens een van zijn reddingen deze middag. (Foto: Marcel Verstraten)

Op een warme zaterdagmiddag speelde SV Loosduinen de tot nu toe belangrijkste wedstrijd van het seizoen. De Peenbuikers namen het op tegen de nummer 2; Erasmus.

Loosduinen kon handhaving veiligstellen maar ook de periodetitel pakken waardoor het play-offs mag spelen voor promotie. Daarvoor is Loosduinen wel afhankelijk van een verlies van Duno tegen Houtwijk. 

Trainer Paats koos voor Vince Vermeulen centraal achterin, naast hem Damian Van der Horst (terug na een wedstrijd schorsing). Jimmy Versseput was niet aanwezig en Marlon van Minnen zat op de bank.

De andere negen namen houden hun basisplek na de gewonnen wedstrijd tegen Duno.

Om 14:30 uur werd er afgetrapt, de eerste kans is van Loosduinen. Nemo Verstraten kreeg de bal meteen voorgegeven maar schoot tegen de keeper.

De grotere kansen kwamen van Loosduinen, maar tot een goal kwam het niet. Erasmus gebruikte vaak de lange bal, maar kwam er ondanks de inzet nog niet heel gevaarlijk uit.

Vervolgens werd Loosduinen ook gevaarlijk uit corners. Bij de eerste paal werd Damian Van der Horst gevonden en hij kopte goed binnen. Na 19 minuten kwam Loosduinen op een belangrijke 0-1 voorsprong.

Gevaarlijker

Loosduinen bleef gevaarlijker, ook als Bart Ruwaard die al de hele wedstrijd dreigend was in het strafschopgebied werd neergehaald. De scheidsrechter vond het contact te licht en gaf geen penalty. 

Maar wel kwam Loosduinen even later op een 0-2 voorsprong via Erdi Cinar, de ruimte aan de linkerkant van de Erasmus verdediging werd benut.

Iets later werd er, net wanneer de kansen stuk lopen aan beide kanten, een penalty gegeven, Erdi Cinar werd neergehaald en Loosduinen kreeg de kans vanaf 11 meter. Damian van der Horst is ervaren genoeg en schoot de bal in de linkeronderhoek langs de keeper, 0-3 voor S.V. Loosduinen en het tweede doelpunt van Van der Horst.

Loosduinen bleef sterk en kwam er nog een keer uit aan de linkerkant. Ruwaard gaat diep en kreeg de schotkans, maar via de keeper ging het schot mis en gingen de blauw-witten met een heerlijk gevoel aan de thee.

Voorsprong

Erasmus kwam sterker uit de kleedkamer na rust, en na 10 minuten kregen ze zelfs een grote kans, maar keeper Pieter Blanken voorkwam uitstekend een goal.

De club aan de Erasmusweg kreeg het steeds meer voor elkaar om te voetballen op de helft van Loosduinen. Loosduinen had ook geen haast natuurlijk en was blij met de ruime voorsprong. 

En toch kwam de volgende Loosduinse goal er, na een vrije trap werd de bal door een Erasmus speler ongelukkig in het eigen goal geschoten. Loosduinen kwam op een knappe 0-4 voorsprong tegen de nummer 2 van de competitie.

Erasmus probeerde iets terug te doen, de speler van Erasmus wipte de bal over Pieter Blanken heen. Damian van der Horst haalde de bal nog van de lijn. Belangrijker was op dat moment de wedstrijd van Duno, ze moesten verliezen maar stonden 0-1 voor bij Houtwijk. 

Loosduinen vond het tijd om te wisselen, Tico Eckhardt kwam voor Erdi Cinar.

En Loosduinen kreeg ook nog zijn kansen, Tom Vrieling passeerde de keeper met een dribbel maar kreeg geen kans om te schieten, daaruit kreeg wel Donny Paats de bal op de rand van het 16 meter-gebied en schoot uitstekend binnen. De stand was 0-5 met nog 10 minuten te gaan.

Penalty

Dan een tweede wissel van Loosduinen, Marlon van Minnen loste Mike Lunenburg af.

Even later komt Dylan Krens er nog in voor een goed spelende Kris Flinterman.

In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Loosduinen nog een penalty. Nemo Verstraten werd naar de grond getrokken door de keeper. Damian van der Horst kon zijn 3e maken maar hij schoot hard over. De scheidsrechter floot meteen af. Loosduinen won 0-5.

Niet alleen het eerste elftal pakte een geweldig resultaat, maar de JO19-1 is kampioen geworden door een 14-1 overwinning op HBS.

Het eerste elftal is bijna zeker van de periodetitel, nog 1 wedstrijd te gaan met 3 punten en +15 doelsaldo voorsprong op Duno. Maar tegen Quick kan Loosduinen zich echt verzekeren van de play-offs voor promotie met aansluitend een gezellige derde helft. Maar zaterdag is uw steun daarom weer hard nodig. 14:30 uur op sportpark Madestein.