Nieuwe beachvolleybalvelden geopend op Sportcampus Zuiderpark

Sport
Sportwethouder Hilbert Bredemeijer opent de nieuwe velden met een potje volleybal.
Sportwethouder Hilbert Bredemeijer opent de nieuwe velden met een potje volleybal. (Foto: Den Haag)

Op maandag 13 mei zijn op Sportcampus Zuiderpark een drietal nieuwe beachvolleybalvelden geopend. Hiermee is het aantal beachcourts bij de thuisbasis van Beach Team Nederland (BTN) verdubbeld. De velden werden feestelijk geopend door sportwethouder Hilbert Bredemeijer, de Nederlandse Volleybalbond, Topsport Metropool en de spelers van Beach Team Nederland.

De eerste bal op de nieuwe velden werd - symbolisch - gespeeld door sportwethouder Bredemeijer en de spelers van Beach Team Nederland, waarna er een demonstratiewedstrijd plaatsvond.  Er waren ook tientallen kinderen uit de omgeving van het sportcomplex aanwezig die in een heuse kidspersconferentie de spelers van het hemd van het lijf mochten vragen. Aansluitend vond een clinic plaats.

Met de nieuwe velden wil Den Haag haar positie als de beachvolleybalstad van Nederland versterken. De sport is onlosmakelijk met Den Haag verbonden. Op de nieuwe beachcourts kunnen de spelers van Beach Team Nederland optimaal trainen. Ook kunnen bewoners en fans de trainingen bewonderen.

Meer dan medailles

Sportwethouder Hilbert Bredemeijer: “Denk je aan Beachvolleybal, dan denk je aan Den Haag. Geweldig dat de toppers van Beach Team Nederland midden in de stad kunnen trainen om zo successen te behalen op de Olympische Spelen en het EK op ons eigen Scheveningen. Maar topsport is meer dan medailles, en ik ben dan ook blij dat ook bewoners kunnen meegenieten van de trainingen op deze beachcourts.”


Foto: Den Haag

Manager Topsport Beach Menzo Tanis: “De uitbreiding van de beachvelden helpt ons enorm bij de laatste voorbereidingsfase richting de Spelen van Parijs en het EK in eigen land. In dat kader is het van doorslaggevend belang dat wij ons volledige programma op Sportcampus Zuiderpark kunnen huisvesten. Op die manier hebben we alle faciliteiten onder een dak en kunnen we de trainingsuren zo optimaal mogelijk inrichten.”

Belangrijke zomer

De zomer van 2024 is een uiterst belangrijke voor de spelers van Beach Team Nederland. Momenteel zijn de teams verwikkeld in de strijd om kwalificatie voor de Olympische Spelen van Parijs. Ze zetten alles op alles om van 27 juli tot en met 10 augustus hun kunsten te mogen vertonen in het stadion op Champs de Mars, recht onder de Eiffeltoren.

Vrijwel direct aansluitend aan de Olympische Spelen vindt in Nederland het EK Beachvolleybal plaats. Van dinsdag 13 tot en met zondag 18 augustus 2024 wordt in: Den Haag, Arnhem en Apeldoorn gestreden om de Europese titel.