Hoofdrol voor Zuid-Amerika bij Groot Kerstcircus Den Haag

Uitgaan
Het circus verrast elke jaar weer met verrassende acts.
Het circus verrast elke jaar weer met verrassende acts. (Foto: pr)

De tenten van het Groot Kerstcircus Den Haag staan van 23 december tot en met 7 januari op het Malieveld. Dit keer is er een hoofdrol weggelegd voor artiesten uit Colombia en Brazilië. “De keuze voor acts uit Zuid-Amerika is niet toevallig”, zegt regisseur Sandor Donnert. “Dit continent staat bekend om zijn hoogwaardige circusnummers die met veel flair gepresenteerd worden.” 

Groot Kerstcircus Den Haag is al meer dan 30 jaar in de Hofstad te zien. ,,Het publiek verwacht kwaliteit”, zegt Donnert. “We moeten telkens weer verrassen met bijzondere acts die tot de verbeelding spreken.” Die ambitie bracht hem naar Colombia. “In dat land vonden we een groep acrobaten die op twee boven elkaar gespannen staalkabels, hoog boven de piste dansen. Zo’n act past bij de smaak van het Nederlandse publiek en is spraakmakend. Bovendien is deze groep nooit eerder in dit land te zien geweest. We hebben met deze acrobaten echt iets bijzonders in handen.”

Clown Pepe

De humor in de show komt eveneens uit Zuid-Amerika. “We hebben de Braziliaanse comedian Pepe aan de voorstelling verbonden. Hij is een clown van deze tijd. Niet oubollig of saai, maar echt komisch. Hij vormt met zijn intermezzo’s de rode draad in de show.” Donnert noemt verder nog luchtacrobaten en stunts aan strapaten - twee lange kabels die verticaal in de tent hangen. “De acts komen uit alle delen van de wereld”, vervolgt hij. Er is ook Nederlandse inbreng. Musicalster Bert Simhoffer is de zingende ringmaster in de show. Simhoffer speelde in meerdere grote musicalproducties maar ook in opera’s, films en series.

Kaarten

Kaarten zijn te koop via www.kerstcircusdenhaag.nl