Zomerdromen in Timorpark.
Zomerdromen in Timorpark. (Foto: aangeleverd)

ZomerDromen viert derde lustrum!

Algemeen

DEN HELDER - Zomerdromen viert zondag 1 september haar vijftienjarig bestaan. Al vijftien jaar ontmoeten families, vrienden en bekenden elkaar in het Timorpark en genieten ze van een heerlijke dag met allerlei leuke marktkramen, hapjes en drankjes, muziek, dans en voor de kinderen altijd leuke activiteiten. En om dit lustrum te vieren is er een heuse taartenwedstrijd.

Na de zonovergoten editie van vorig jaar, hoopt de organisatie dat ook dit jaar de weergoden gunstig gestemd zijn, zodat het weer een topeditie wordt.

Markt

Het programma van ZomerDromen bestaat uit meerdere onderdelen. Allereerst is er een markt met allerlei verschillende kramen met een Engelse uitstraling. Van Oudhollandse snoepjes tot brocante, van prachtige sieraden tot meubels en heerlijke thee. Op de markt staan ook diverse kunstenaars.

Kinderplein

Kinderen kunnen dit jaar genieten bij het Malle Balle Circus. Zij geeft artiesten in de dop de kans van hun leven. Met de uitdagende attributen en onder zeer deskundige leiding van de artiesten, wordt met ongelooflijk veel plezier gewerkt aan maar één doel: even de beroemdste circusartiest ter wereld zijn en optreden in de circuspiste voor het grote publiek. Steeds opnieuw verbazen kinderen en volwassenen zichzelf en elkaar dat ze zo veel in zo'n korte tijd kunnen presteren. Ze leven zich uit als circusartiest in tien verschillende circusdisciplines, zoals jongleren, éénwielen, devilsticks enzovoorts. Daarnaast kunnen kinderen hun eigen skelter bouwen en wordt in een skelterwedstrijd duidelijk wie de beste skelter heeft gebouwd. Het kinderveld is dit jaar op het veld tegenover de muziektent.

Serviceclubs

Tijdens deze romantische dag zorgen verschillende serviceclubs uit Den Helder voor heerlijke hapjes en drankjes en staat er voor de kinderen een stormbaan. De opbrengst van de serviceclubs komt ten bate van het goede doel. Zoals elk jaar zijn dat onder andere de gratis muziekconcerten in het Timorpark.

Rabobankdanspodium

Ook dit jaar is er een danspodium. Leerlingen van Rik Niks, Triade en House of Dance verzorgen daar verschillende optredens. Tevens zijn er gratis workshops.

Taartenwedstrijd

Lever om 15.00 uur op zondag 1 september een taart in bij de stand van Dunselman op het middenveld en wie weet wordt u 'Meesterbakker van Zomerdromen'. Een deskundige jury gaat de taarten beoordelen. Heeft u de mooiste, lekkerste of meest originele gemaakt? De prijsuitreiking is om 16.30 uur in de muziektent in het Timorpark.

Rabobankmuziekpodium

De muziektent biedt plaats aan muzikanten uit de regio met vanzelfsprekend een romantisch repertoire. Namen als Ineke & Arco, Huub Ramler & Nina Salomons en Kim Venema treden op. Normaal wordt Zomerdromen altijd afgesloten door een professionele artiest, maar omdat Zomerdromen vijftien jaar bestaat heeft de organisatie twee artiesten geboekt.

Van 15.15 tot 16.15 uur speelt het Odelion Duo bestaande uit Margriet Sjoerdsma en Vera van der Bie. Odelion is de naam waaronder zangeres Margriet Sjoerdsma nieuwe muzikale wegen inslaat. Als vertolkster van het repertoire van Eva Cassidy, trok ze de afgelopen jaren volle zalen. Met Odelion verdient ze die eveneens. Voor haar nieuwste cd kreeg ze toprecensies. Van 16.30 tot 17.30 uur speelt een bekende van Den Helder; namelijk Sandro Assorgia. Sandro is gitarist van de in Den Helder opgerichte band Van Dik Hout. Naast dat hij nog veel optreedt met deze Nederlandse band, mag hij ook graag zelf solo met zijn gitaar op een podium staan. Hij brengt bekende en eigen nummers ten gehore.

Sandro Assorgia: gitarist van de in Den Helder opgerichte band Van Dik Hout.
Odelion Duo bestaande uit Margriet Sjoerdsma en Vera van der Bie.
Afbeelding
IJsbaan: Opening IJsbaan Helderse binnenstad Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Gedumpte wasmachine in brand 112-nieuws 5 dec, 17:00
Afbeelding
Drystack profiteert nog steeds van winst OVNH: ‘Zelfs vanuit Australië was er interesse’ Algemeen 2 dec, 16:10
Afbeelding
Open Dag bij het Horizon College Algemeen 1 dec, 16:16
Afbeelding
Wanneer mag je een deurwaarder inschakelen? Algemeen 1 dec, 15:57
Afbeelding
Betere telefonische bereikbaarheid voor hulp op gebied van Zorg, Jeugd , Werk en Inkomen in Den Helder Algemeen 1 dec, 09:07
Afbeelding
De MTB Napoleontocht in Den Helder Algemeen 30 nov, 12:26
Afbeelding
Mooie gifts voor het Leger des Heils Den Helder Algemeen 30 nov, 11:59
Afbeelding
Hotels in Den Helder | Overnachten in Den Helder Algemeen 29 nov, 15:29
Afbeelding
Natuureducatielessen op Thijsseschool op Texel en in Den Helder Algemeen 29 nov, 11:49
Afbeelding
Virgil van Dijk, de rots in de branding van Oranje Oranje 29 nov, 11:00
Afbeelding
Oranje in Qatar: matige start kan leiden tot groot succes Oranje 28 nov, 15:00
Afbeelding
Thuis natuurlijke cosmetica maken met De Helderse Vallei Algemeen 28 nov, 13:51
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Den Helder

Op Rodi Den Helder volg je het laatste nieuws uit Den Helder. Rodi Den Helder informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Den Helder

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Helder in je mailbox.