Galerie Beeldentuin Martin Griek nog tot 31 augustus te bezoeken.
Galerie Beeldentuin Martin Griek nog tot 31 augustus te bezoeken. (Foto:Galerie Beeldentuin Martin Griek nog tot 31 augustus te bezoeken.)

Galerie Beeldentuin Martin Griek in Den Helder een bezoekje waard

Algemeen

DEN HELDER - Om ervoor te zorgen dat zijn beelden voor het publiek te zien blijven (door de corona zijn veel kunstevenementen geannuleerd) heeft Martin Griek besloten een eigen galerie en beeldentuin te beginnen. Sinds 27 juni is deze te bezoeken. De tuin biedt een prachtig kader om beelden in te plaatsen en laat de werken mooi uitkomen.

Martin Griek heeft een aantal collega’s gevraagd mee te exposeren. Zo zijn er dus naast zijn stenen beelden, keramiek en brons van Shirley Weiffenbach uit Den Helder en schilderijen van Frea May uit Breezand te zien.

Emoties

Shirley Weiffenbach maakt beelden die worden gekenmerkt door emoties, die op een bepaald moment sterk spelen in haar eigen belevingswereld. Anatomie, beweging en emotie vormen de basis voor haar werk. Het menselijk lichaam of het menselijk gezicht is altijd haar uitgangspunt. Kenmerkend voor haar keramiek zijn vrouwen die ontstaan uit een bol. De man/vrouw-beelden en engelen keren ook steeds terug in haar werk. Voor het afwerken van de beelden gebruik zij oxide, kleurpigmenten en effect glazuren.

Verbinding

Voor Frea May is schilderen een middel om achter de dingen te kijken waar misschien niets of misschien alles is. In haar werk gaat kleur vaak de verbinding aan met haar gevoel en maakt het gebruik van kleur het onderwerp van haar werk meestal onder geschikt. Haar visie op de wereld verbeeldt ze in verschillend werk, zowel qua onderwerp, materiaalgebruik als werkwijze. Een persoonlijke ervaring, emotie of gebeurtenis vormt vaak de aanleiding voor een nieuw schilderij. Kleurkracht, een natuurlijke ingetogenheid, harmonie, evenwicht en een spannende compositie bepalen het beeld.

Natuur

De stenen beelden van Martin Griek zijn geïnspireerd door de natuur en door de eigenschappen en de schoonheid van het materiaal. De vormen zijn vaak gestileerd, rond, vloeiend en glad en daarbij zo helder mogelijk. Hij is in zijn beelden altijd op zoek naar een balans tussen vorm en materiaal. Beide moeten daarin tot hun recht komen, elkaar aanvullen en sterker maken en in hun eenvoud kracht uit stralen.

Meer informatie

Galerie Beeldentuin Martin Griek is tot 31 augustus dagelijks op afspraak (0612246614) te bezoeken. Maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Adres: Volkerakstraat 97, 1784 HD, Den Helder.

Afbeelding
Flat beschoten in Den Helder 112-nieuws 1 okt, 22:06
Afbeelding
Lancering special Rodi Wonen i.s.m. vt wonen&design beurs! Huis 30 sep, 10:05
Afbeelding
Ruik, proef en ervaar verschillende culturen in Hotel Den Helder Algemeen 29 sep, 12:56
Afbeelding
Voel de passie van het vak tijdens een behandeling bij SILKY SMOOTH Partnerbijdrage 29 sep, 10:47
Afbeelding
Start van nieuw keuzevak op het mbo: maritieme drones Algemeen 27 sep, 14:03
Afbeelding
Red de egel: ontvang gratis egelhuispakket Algemeen 26 sep, 13:28
Afbeelding
Ongeluk op N250, met beknelling 112-nieuws 23 sep, 17:33
Afbeelding
Stuur ons de mooiste foto van jou en je huisdier! Algemeen 22 sep, 16:08
Afbeelding
Rijkswerf Willemsoord werd 200 jaar geleden gebouwd op bevel van Napoleon Algemeen 22 sep, 14:54
Afbeelding
Basisschool De Meerpaal en De Vlieberg in Noord-Holland winnen een ANWB Verkeersplein Algemeen 22 sep, 14:44
Afbeelding
Bodemdierendagen bij De Helderse Vallei Algemeen 22 sep, 14:42
Afbeelding
Gratis rondleiding door de binnenstad van Den Helder Algemeen 22 sep, 10:19
Afbeelding
Het accentueren van je natuurlijke schoonheid Algemeen 22 sep, 09:02
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Den Helder

Op Rodi Den Helder volg je het laatste nieuws uit Den Helder. Rodi Den Helder informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Den Helder

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Helder in je mailbox.