Bodemdierendagen bij De Helderse Vallei

Algemeen
Bodemdieren zijn belangrijk.
Bodemdieren zijn belangrijk. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) organiseert ook dit jaar samen met het Centre for Soil Ecology (van NIOO en Wageningen UR) ‘Bodemdierendagen’. Natuurlijk kunnen bezoekers tijdens die dagen ook bij De Helderse Vallei op zoek gaan naar bodemdieren.

 Bodemdieren zijn erg belangrijk voor het gezond houden van de bodem. Ze eten resten op van dode planten en dieren. Doordat ze de bodem gezond houden, zorgen ze er onder andere voor dat de grond kan worden gebruikt om voedsel op te verbouwen. Hoe gaat het eigenlijk met die kleine, maar onmisbare, dieren in dorpen en steden?

Zoekkaart

Op 25 en 26 september kunnen belangstellenden bij de balie in het duurzaamheidscentrum een zoekkaart lenen en op zoek gaan naar bodemdieren bij De Helderse Vallei. Natuurlijk kan thuis ook worden meegedaan, de Bodemdierendagen duren van 24 september tot en met 6 oktober. Meer informatie is te vinden op https://bodemdierendagen.nl/doe-mee

Deelname gratis

Gezinnen met kinderen zijn van harte welkom om op dinsdag 28 september tussen 15.00 en 16.00 uur bodemdieren te komen zoeken bij De Helderse Vallei. Ze ontdekken dan spelenderwijs meer over het leven van bodemdieren, die er allemaal anders uitzien en op een andere plek leven. Op donderdag 30 september zijn peuters voordat De Helderse Vallei open gaat, van 9.00 tot 10.00 uur, welkom om ongestoord bodemdieren te kunnen zoeken. Vooraf aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. 

De Helderse Vallei is te vinden bij de Donkere Duinen in Den Helder. Meer informatie is te vinden op www.deheldersevallei.nl.