Showroom Duurzaam Bouwloket bij Helderse Vallei

Algemeen
De Helderse Vallei vanuit de lucht.
De Helderse Vallei vanuit de lucht. (Foto: Willem Post)

DEN HELDER - De mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket komt vrijdag 17 december opnieuw naar Den Helder. De showroom met energiebesparende producten is geopend van 12.00 tot 17.00 uur op de parkeerplaats van de Helderse Vallei. 

Van radiatorfolie en ledlampen tot warmtepompen en infraroodpanelen; in de mobiele showroom kunnen bezoekers zien wat allemaal mogelijk is om op het energieverbruik te besparen. Bovendien is een adviseur van het Duurzaam Bouwloket aanwezig om vragen te beantwoorden. 

Gratis advies

Het Duurzaam Bouwloket is het energieloket van de gemeente Den Helder. Bewoners kunnen hier terecht voor gratis en onafhankelijk advies over het energiezuinig, duurzaam en aardgasvrij maken van hun woning. Het Bouwloket heeft ook informatie in huis over de mogelijkheid van subsidie en financiering. Zo heeft de gemeente Den Helder een subsidie voor woningisolatie. De voorwaarden zijn te lezen op www.denhelder.nl/energiesubsidie. Voor aanvragen die in 2021 worden gedaan is nog maar € 35.000 beschikbaar. 

Collectieve inkoopactie

Geïnteresseerden moeten er snel bij zijn, want hiervoor geldt op = op! Naast de energiesubsidie, biedt de gemeente Den Helder ook een collectieve inkoopactie voor isolerende maatregelen aan. Verder is er een Woonlening voor het verduurzamen van huizen. Combinaties zijn mogelijk. Meer informatie over de Woonlening en de collectieve inkoopactie isolatie is te vinden op: www.denhelder.nl/woonlening en www.duurzaambouwloket.nl/denhelder-isoleert. 

Mobiele showroom

Wie twijfelt over welke isolatiemaatregelen het beste zijn voor de eigen woning, kan advies krijgen in de mobiele showroom. Bellen met het Duurzaam Bouwloket kan natuurlijk ook: tel. 072 743 39 56. Of kijk op www.duurzaambouwloket.nl/den-helder. De inzet van de mobiele showroom wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Noord-Holland.